El descens del preu dels carburants equilibra l'augment del de la roba a l'IPC

La variació mensual a l'octubre és del +0,1% i l'anual se situa en el 0% quan en el mateix període de l'any passat era del +0,6%

Les botigues especialitzades en roba també entren entre les que podran posar tots els treballadors en ERTO.
Les botigues especialitzades en roba també entren entre les que podran posar tots els treballadors en ERTO. Altaveu

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC)  corresponent a l’octubre del 2020 és del 0% (octubre 2019: +0,6%). Quant a la inflació subjacent, se situa al +0,7% en relació al mateix mes de l’any anterior. La inflació subjacent és la variació de l’IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos. La variació mensual de l’IPC és del +0,1% (octubre 2019: 0%). Les dades han estat publicades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

L'augment de preus del grup  vestit i calçat ha crescut gairebé tres punts, situant-se al  4%, a conseqüència dels preus de les peces de roba. Aquesta pujada ha quedat compensada en el resultat final de l'IPC pel descens del grup transport  amb un decreixement de sis dècimes, situant-se al 5,4%, a causa d’una disminució dels preus dels carburants i lubricants. També hi ha hagut una baixada de preus en els sectors de begudes alcohòliques i tabac.

La variació anual de l’IPC d’Espanya d’octubre del 2020 se situa al -0,8%. A França se situa al 0%. Aquesta estabilització en la variació anual respecte al mes passat és conseqüència d’un augment de sis dècimes en la variació anual del grup alimentació amb el +1,5% produït pel dinamisme dels preus dels productes frescos.

Etiquetes

Comentaris

Trending