Demanen que es cancel·li el negoci de l’‘estafador dels molins de vent’

L’arrendador del despatx on tenia la seu Holt Holding sol·licita al Govern que declari el cessament definitiu de les activitats de l’esmentat grup per poder recuperar el local

Hendrik Holt durant una de les compareixences judicials posteriors a la seva detenció.
Hendrik Holt durant una de les compareixences judicials posteriors a la seva detenció. ARXIU

Els arrendadors del despatx on tenia la seva seu social la societat Holt Holding han demanat al Govern que declari el cessament definitiu de les activitats de l’esmentada companyia i cancel·li el negoci. D’aquesta manera podrien recuperar íntegrament la possessió i l’ús del local, des d’on formalment operava l’equip capitanejat per Hendrik Holt, l’home detingut a Berlín i empresonat en aquell país acusat d’estafar diferents companyies energètiques.

Holt feia uns anys que s’havia instal·lat al Principat, on encara no se sap massa bé què hi feia. En tot cas, sí que s’hauria refugiat a Andorra per poder dur activitats que aparentment no eren ni gaire clares ni gaire lícites. Fins al punt que encara s’està investigant la participació d’aquest jove emprenedor que s’havia infiltrat en altes esferes tant a Alemanya com a Brussel·les com a suposat promotor de parcs eòlics.

Hendrik Holt quan se les donava de promotor de l'energia eòlica.

Relacionat

FEDA garanteix que ‘l’estafador dels molins de vent’ no els va aixecar la camisa

Tot plegat, però, aparentment seria fraudulent. A Holt, de tot just trenta anys, el va agafar l’esclat de la crisi sanitària al Principat, d’on tenia la residència passiva, però a la mínima que va veure l’oportunitat, va tornar al seu país d’origen amb un dels molts cotxes d’alta gama i gran cilindrada de què disposava. Pocs mesos després va ser detingut en un dels hotels més luxosos de la capital alemanya, on en plena pandèmia era dels pocs clients que hi feien pràcticament vida.

La petició perquè es cancel·li el seu negoci és una més de les accions que diverses parts estan duent a terme contra Holt. Continua encara l’interrogant, però, de si hi ha una causa judicial oberta al Principat ni que sigui en auxili de les autoritats judicials alemanyes. Sí que és clar, han assegurat diverses fonts, que quan va esclatar l’afer a Alemanya i va acabar transcendint a Andorra, els bancs on tenia comptes Holt els van bloquejar com a mesura de prevenció.

Comentaris (1)

Trending