Darrera setmana per poder sol·licitar l’ajut als hidrocarburs

El pròxim 28 de febrer serà l’últim dia que es podrà tramitar la petició de la devolució parcial de l’impost sobre els carburants respecte al 2022

Comentaris

Sortidor de carburants.
Sortidor de carburants. Altaveu

El pròxim dimarts serà el darrer dia per tramitar la sol·licitud de l’ajut als hidrocarburs per als diferents col·lectius professionals que es dediquin al transport, com taxistes o constructores. Així, fins al dia 28 de febrer es podrà demanar aquesta devolució parcial de l’impost sobre els carburants. Aquesta bonificació, tal com va establir el Govern l’any passat, seria retroactiva fins a l’1 de gener del 2022.

El ministre Portaveu, César Marquina, ha recordat aquest dimecres que queda una única setmana per poder sol·licitar l’ajut als hidrocarburs. Aquest avís s’ha fet, principalment, per a “taxistes, associacions i constructores que tenen vehicles d’entre 3,5 i 7,5 tones que entren en aquesta devolució parcial”. Tal com es va explicar l’any passat, el canvi de reglament establia un retorn extra de sis cèntims per litre per a les empreses de transport.

Taxis estacionats al carrer Josep Rossell Calva d'Andorra la Vella.

Relacionat

Clam perquè d’una vegada sigui efectiu el formulari per poder tramitar l’ajut als hidrocarburs

La petició d’aquesta devolució es podrà fer fins al 28 de febrer a través de la seu electrònica o a les oficines de Duanes. Marquina ha remarcat que és la forma “d’acreditar o sol·licitar l’ajut que es va fer per protegir els sectors més vulnerables en un moment on els carburants van patir una pujada considerable”. Així, finalment es podran fer efectius els retorns després de diverses dificultats, sobretot amb els formularis, que han tardat molt a estar disponibles, almenys per als taxistes.

Etiquetes

Comentaris

Trending