La creació de nous negocis es reactiva amb la millora de la situació sanitària

En el darrer trimestre, els establiments inscrits al registre de comerç s’han incrementat un 1,9% mentre que si la comparació es fa amb ara fa un any, la pujada és del 7,2%

Un comerç obert a l'avinguda Meritxell
Un comerç obert a l'avinguda Meritxell

La recuperació econòmica viscuda els darrers mesos, gràcies en gran part a la millora de la situació sanitària i l’aixecament de les restriccions de mobilitat amb els països veïns, també es tradueix en la creació de negocis. Així, a 30 de setembre, el registre de comerç tenia inscrits 10.468. Això suposa un increment tant en comparació amb la dada de juny (+1,9%) com, especialment, a la d’ara fa un any (7,2%).

Així ho reflecteixen les dades que ha fet públiques aquest dijous el departament d’Estadística. Així, entre juliol i setembre, es van crear fins a 318 nous comerços, mentre que, en canvi, es van donar de baixa únicament 122. Per tant, el balanç és netament positiu: un increment de 196 establiments. És la dada més elevada dels tres trimestres d’aquest 2020.

Aquesta evolució situa el nombre total de comerços inscrits al registre en 10.468. La dada suposa un increment de l’1,9% en comparació al juny i, sobretot, un 7,2% més que fa un any.

Per sectors, els que més han crescut en nombre de negocis són els destinats a informació i comunicacions (+32,1%), educació (+13,7%) i activitats immobiliàries (+9,4%). En canvi, continua notant els efectes de la crisi una hostaleria estancada (-0,6%) mentre que el comerç i els tallers de reparació de vehicles de motor comencen a reactivar-se (+2,6%).

Comentaris

Trending