El coronavirus redueix en un terç la petició de llicències per celebrar rifes i sorteigs

El Consell Regulador del Joc ha atorgat tot just 57 permisos, pels 77 de l’any 2019, fet que també s’ha traduït en una caiguda dels ingressos per aquest concepte propera al 34%

Dècims de loteria exposats a un establiment.
Dècims de loteria exposats a un establiment. ARXIU

L’impacte de la crisi del coronavirus també s’ha deixat sentir en el sector del joc, com evidencia la davallada del nombre de llicències atorgades enguany pel Consell Regulador (CRAJ). En el primer semestre tot just es van assolir la cinquantena d’autoritzacions, el que suposa una reducció de gairebé un terç e comparació amb el mateix període del 2019. De retruc, els ingressos obtinguts per l’ens per aquest concepte han caigut prop d’un 34%.

Així queda de manifest en la liquidació de comptes del segon trimestre que l’organisme gestor del joc ha tramès al Consell General, document al qual ha tingut accés Altaveu. Si entre gener i juny del 2019, el CRAJ va gestionar la petició de 77 llicències, enguany tot just s’han donat 57. A banda, fins a 4 d’aquestes van acabar sent anul·lades, ja que els sorteigs per a les quals s’havien demanat no es van poder celebrar, justament, per la situació provocada arran de l’emergència sanitària.

Els permisos que més han notat l’efecte Covid-19 són els vinculats a quintos o rifes promocionals, molts dels quals no s’han pogut celebrar per culpa de l’emergència sanitària

De les 57, 47 corresponen a la classe E segons estableix la Llei dels jocs d’atzar. Es tracta de les que s’atorguen per rifes itinerants, per la venda de participacions de loteria o per sorteigs promocionals, entre altres. Són justament aquestes les que major descens han experimentat. En concret, es van concedir 19 al primer trimestre i 15 al segon. Per tant, un total de 34. En canvi, un any abans s’havien donat 26 i 22 respectivament, fins a un total de 48. És a dir, 14 menys.

Des del CRAJ, en l’informe tramès al Consell General, es posen en relleu “les circumstàncies atípiques viscudes per la Covid-19”, que han obligat a anul·lar dues llicències de classe E i dues de classe F -la necessària per celebrar un quinto tradicional o altres jocs amb finalitats benèfiques-  que s’havien acceptat abans de l’esclat de la crisi sanitària.

Lògicament, aquesta davallada en l’atorgament de permisos s’han traduït en una davallada de la recaptació que s’aconsegueix per aquest concepte. Enguany s’han ingressat 4.360 euros, en comparació als 6.600 de 2019. La davallada és del 33,9%. Cal tenir present, però, que la major part dels diners que han d’entrar a les arques del CRAJ pel concepte de llicències correspon a la de l’explotació del bingo, que encara no s’ha rebut.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending