Cooperativa Interurbana, Andbus, Autocars Nadal i Autocars Andorra volen operar la línia de la Seu

El departament de Transports ha iniciat el procediment per atorgar definitivament per cinc anys les línies d’autobús entre Andorra i La Seu d’Urgell, Tarragona i Lleida, tenint en compte que l’autorització provisional a Hife i Andorra 2011 acaba el 31 de juliol

Autocars aparcats a l'Estació d'Autobusos
Autocars aparcats a l'Estació d'Autobusos Toni Solanelles

Quatre companyies s’han postulat per operar les línies que va deixar de fer el Grup Montmantell després d’haver presentat a la Batllia la sol·licitud de fallida. El departament de Transports ha iniciat el procediment per atorgar definitivament les línies d’Andorra a la Seu d’Urgell, Lleida i Tarragona. Malgrat que no s’especifica quina empresa s’ha interessat per cada línia, Cooperativa Interurbana, Andbús, Autocars Nadal i Autocars Andorra 2011 s’han interessat per obtenir l’autorització.

Coincidència o no, després de la roda de premsa d’aquest matí de l’Associació de Transport Públic de Viatgers denunciant les irregularitats que creuen que hi ha hagut en el procés d’autorització provisional de les línies a Hife i a Autocars Andorra 2011, aquesta tarda Govern ha anunciat que el departament de Transports ha iniciat el procediment per atorgar definitivament els traçats d’Andorra a la Seu d’Urgell, Lleida i Tarragona. Es tracta de les que operava Montmantell fins que va presentar la sol·licitud de fallida.

L’Altaveu ha pogut saber que Cooperativa Interurbana, Andbus i Autocars Nadal han presentat la sol·licitud per tenir l’autorització per la línia entre el Principat i la Seu d’Urgell. Tot fa pensar que Autocars Andorra 2011 també hi hauria postulat, tenint en compte l’està operant de manera provisional fins al 31 de juliol. Cal tenir en compte que Camino Bus ja té aquesta autorització.

Representants de l'Associació de Transports de Viatgers

Relacionat

El sector del transport acusa el Govern “d’arbitrarietat” i nega que busqui proteccionisme

En el cas de la línia a Lleida, cal tenir en compte que Andbús ja l’opera i Alsa també. En el seu dia sí que Hife va mostrar l’interès per tenir aquesta autorització com la de Tarragona per poder connectar el Principat amb la Costa Daurada i València. Tot i això, aquest mitjà no ha pogut confirmar si han presentat la documentació o no.

Autocars aparcats a l'Estació d'Autobusos

Relacionat

Embolic en el sector del transport amb l’arribada d’Hife al país

Les autoritzacions definitives es resoldran l’1 d’agost i amb una durada de cinc anys, tal com estableix l’Acord Bilateral amb Espanya. Des del Departament de Transports es recorda que “tots els actes duts a terme estat validats pel Gabinet Jurídic del Govern i consensuats amb l'Estat espanyol, vetllant per l'interès general i amb la ferma voluntat de garantir el servei, així com, la lliure competència i llibertat de mercat”.

Comentaris (5)

Trending