Convocades les proves per poder exercir com a advocat

Els exàmens tindran lloc durant el mes de novembre i han de permetre accedir al certificat d’aptitud per treballar al país com a lletrat

La seu del col·legi d'advocats.
La seu del col·legi d'advocats. ARXIU

El col·legi d’advocats celebrarà a finals de novembre el procés per a concedir el certificat d’aptitud per exercir la professió al país. Hi haurà exàmens de nivell de català, un test psicotècnic i proves tant orals com escrites sobre dret andorrà i deontologia professional, tant teòriques com d’exposició de casos pràctics.

El BOPA publica avui la convocatòria oficial feta des del col·legi professional. El procés es composa de tres parts. En primer lloc, una prova de llengua catalana nivell C1. En segon, una de psicotècnica que s’haurà de fer a la consulta de qualsevol psicòleg autoritzat a exercir al país. En tercer, tota una sèrie de proves que es faran el dia 24 de novembre a la seu de l’entitat.

Aquestes tindran caràcter escrit i oral i se centraran en temes vinculats al dret andorrà, a la deontologia professional i tindran una part teòrica i una altra de pràctica. El tribunal avaluador està format pel degà del col·legi, Xavier Sopena; la vicedegana, Sònia Baixench; Cristina Roca en representació del ministeri de Justícia i Joan Manel Abril, designat per la Universitat d’Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending