Consumat un ‘cop d’Estat tranquil’ al capdavant de l’associació de taxistes

Josep Lluís Donsión és el nou president de la històrica ATA amb l’encàrrec d’integrar les noves tecnologies al sector però en canvi de no modificar la qüestió de les parades, que era el que defensava

L'ATA agrupa una cinquantena de professionals del taxi.
L'ATA agrupa una cinquantena de professionals del taxi.

La històrica Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) té nou president. Josep Lluís Donsión és des d’aquesta tarda el nou cap visible del col·lectiu professional del taxi després que s’hagi consumat el cessament de l’anterior junta, liderada per Carlos Filipe da Cunha, i l’equip que presentava Donsión hagi aconseguit l’aval dels associats. Tot i la pugna aparent i la tensió que hi podia haver, una de les assemblees més multitudinàries del col·lectiu ha resultat ser, també, una de les més plàcides.

Per poder garantir el distanciament recomanable en temps de Covid, una de les sales del Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha acollit l’assemblea, en què hi han assistit una vintena llarga d’afiliats a l’ATA. Amb els vots delegats, però, hi eren representants el mig centenar d’associats d’un col·lectiu que, com ha reconegut després de la reunió Donsión, és més individualista que grupal. I d’aquí un dels mals del sector.

Rètol en una parada de taxi de la capital.

Relacionat

La pandèmia fractura encara més el sector del taxi

Sia com vulgui, a la junta de Da Cunha se li recriminava certa passivitat. De no agafar el bou per les banyes en molts casos. Més encara en davant uns temps incerts i que es preveuen molt complicats. Tot i això, la proposta de cessament només ha prosperat per dos vots de diferència. És a dir, una sola persona, com aquell qui diu. L’aval al cessament ha tingut 26 suports mentre la negativa n’ha recollit 24. En canvi, quan s’ha posat sobre la taula la candidatura encapçalada per Donsión, aquesta ha rebut 29 vots a favor per 21 en contra.

Tot i com ha anat d’ajustat tot plegat, el nou president del col·lectiu, que mig en broma afirma que “cada cop estem més calmats”, ha celebrat que l’assemblea ha estat “molt respectuosa” i amb una alta participació. El nou president, que va tornar a l’ATA el desembre després de quatre anys fora de l’associació ha insistit en què als taxistes “ens agrada treballar per lliure”, sense haver de seguir el dictat d’un col·lectiu i, en alguns casos també, sense gaire ganes de respectar les normatives.

donsion
Josep Lluís Donsión just abans d'iniciar-se l'assemblea.

En tot cas, l’equip que lidera Donsión considera que calia treballar amb un nou sistema de parades. I, justament, aquest punt, tot hi haver sortit elegit president, li han tombat. No el preocupa en excés el fet, al nou president, que ha explicat que el gran encàrrec que ha rebut dels companys és introduir les noves tecnologies al sector. Adquirir una aplicació telemàtica que “sigui un complement de la central concessionada” amb què treballen des de fa molts anys. “Ens hem d’obrir”, ha reconegut el president.

També hi ha pendents diverses qüestions amb l’administració i una trobada amb la CASS per valorar com ha funcionat la prova pilot relativa als trasllats dels malalts de càncer per poder-se sotmetre on s’escaigui als tractaments de radioteràpia als quals s’hagin de sotmetre. Donsión s’ha de posar al dia d’altres aspectes, com alguns de judicials que tenen a veure amb l’expulsió d’un afiliat fa un temps. En qualsevol cas, el sector del taxi continua sent el sector del taxi, però una mica més calmat. O així ho veu el nou president després d’un ‘cop d’Estat tranquil’.

Comentaris (1)

Trending