La pandèmia fractura encara més el sector del taxi

Una part dels afiliats a l’associació de taxistes força una assemblea extraordinària per plantejar una destitució de l’actual junta per la suposada deficient gestió per afrontar la crisi

Rètol en una parada de taxi de la capital.
Rètol en una parada de taxi de la capital. Toni Solanelles

El sector del taxi també ha estat d’estira-i-arronses constants. De discrepàncies perennes i discussions permanents. La crisi que deriva de la pandèmia del coronavirus ha acabat de fracturar el sector, fins al punt que la revolució en l’associació més històrica i majoritària de taxistes al Principat és total. Una part dels afiliats ha arribat a forçar la convocatòria d’una assemblea extraordinària per tal de plantejar la destitució de la junta actualment comandada per Carlos Filipe da Cunha i canviar-la de dalt a baix.

En el rerefons de tot plegat, a banda de les tibantors habituals i la mala maror que gairebé sempre regna entre els professionals del taxi hi ha ara la crisi que està sofrint el sector, molt profunda, arran de l’impacte que està generant el coronavirus. Fonts del sector han assegurat que tot plegat ve del fet que “la junta actual no vol prendre decisions, i ara és un moment de crisi en què s’han de prendre decisions i adoptar mesures”. De fet, entre les persones que haurien promogut el cessament de l’actual junta, que no està clar que prosperi, hi ha integrants de la junta liderada per Da Cunha.

“La junta actual no vol prendre decisions, i ara és un moment de crisi en què s’han de prendre decisions i adoptar mesures”, clama el sector promotor d'una 'moció de censura' que no està gens clar que prosperi

I és que en l’ordre del dia de l’assemblea que s’ha de celebrar la setmana que ve encara no se sap on per la dificultat de trobar un emplaçament, atès que les institucions que habitualment cedeixen locals ara s’estimen més no fer-ho arran de les mesures que cal garantir, un dels punts de l’ordre del dia, justament, és el d’acordar la substitució de tres dels components de la junta actual de l’Associació de Taxistes d’Andorra, la històrica ATA, vaja. També hi ha la proposta de cessar l’actual directiva i substituir-la de forma íntegra.

Entre les qüestions que una part dels afiliats reclamen i creuen que la junta no actua en el mateix sentit és en l’adopció de mesures per contenir la despesa. En aquest sentit, asseguren fonts del sector consultades, el nucli gros dels afiliats de l’ATA que han acabat promovent la ‘moció de censura’ van demanar de sortir tots des de la parada de taxi. Ja es fa durant la nit. Ara es demanava fer-ho també en la jornada diürna. Ni una decisió aparentment tan senzilla no hauria estat adoptada per la junta i d’aquí que s’hagi promogut l’assemblea extraordinària.

Comentaris (4)

Trending