Consum demana als padrins ‘enredats’ per venedors a domicili que presentin una reclamació

El departament ha rebut durant el febrer dues reclamacions vinculades a la venda a domicili, en aquest cas feien referència a les diferències entre l'import que s’havia dit verbalment i el què s'ha acabat facturant

Venedor a domicili
Venedor a domicili

El cas d’un padrí afectat per l’estratagema dels venedors d’un conegut grup editorial espanyol prometent-li regals i que acabà signant un contracte que l’obligava a comparar d’altres productes ha provocat que des del departament de Consum es convidi els afectats a presentar una reclamació i recordar els consells per evitar caure en la trampa.

Fonts del departament de Comerç i Consum del Govern expliquen que durant el mes de febrer van rebre dues reclamacions per qüestions relacionades amb la venda a domicili i ja estan solucionades. En aquest cas, feien referència als imports de la quota del producte que s’havien manifestat verbalment i després aquests eren diferents. Les mateixes fonts, exposen que no acostumen a rebre’n masses de reclamacions vinculades a aquestes pràctiques, però sí que demanen que les persones que se sentin estafades amb els venedors a domicili acudeixin al Servei d’Atenció al Consumidor per tramitar la queixa i poder-la gestionar.

Al web de Consum hi ha tota una sèrie de consells per evitar caure en la trampa dels ‘entabanadors’, entre els quals hi ha no deixar-se enlluernar per les ofertes, regals ni facilitats de pagament; cal demanar l’oferta per escrit; no donar mai les dades bancàries; no signar mai un document en blanc; demanar les condicions del contracte per revisar-les i no ser impulsiu. Aquest tipus de venedors acostumen a buscar gent gran que viu sola i els volen enredar amb regals i obligant-los a comprar altres productes i a desemborsar centenars d’euros.

Una comercial visitant un domicili.

Relacionat

Entabanadors professionals (i legals) de padrins

En cas d’acceptar la compra, es disposa de set dies hàbils, en el cas d’Andorra, des de la recepció del producte per tornar-lo sense al·legar cap motiu ni haver de pagar cap penalització. Important que el comprador guardi les factures i el contracte ha d’estar signat per les dues parts amb la data de la rúbrica.

Les fonts consultades asseguren que el grup editorial espanyol té autorització comercial, “però això no vol dir que s’autoritzi a fer aquestes pràctiques”. Per aquest motiu, “és molt important fer la reclamació”.

Comentaris (1)

Trending