Els concessionaris viuen el millor trimestre en cinc anys

Entre gener i març s’han matriculat 1.029 vehicles, la dada més elevada des del 2018 gràcies sobretot al bon comportament de les motocicletes i ciclomotors

La venda de vehicles va a bon ritme aquest 2022.
La venda de vehicles va a bon ritme aquest 2022. CENTRE PRESTIGI

Els concessionaris de vehicles han començat l’any amb certa força. De fet, les dades de matriculacions del primer trimestre del 2022 són les millors dels darrers quatre exercicis. Hi ajuda especialment el bon moment de les motocicles i la tímida recuperació dels sector industrial, que havia estat el que més havia patit durant els pitjors estadis de la pandèmia.

Estadística ha fet públiques les dades de matriculacions del mes passat. Cert que al març la xifra va caure lleugerament en comparació amb ara fa un any: 414 operacions per les 434 del 2021. En aquest cas, la principal causa es troba en la davallada dels turismes: un 14,1%. Es van matricular 262 pels 305 de l’exercici anterior. En canvi, millora els altres dos sectors: motocicletes (+26%) i industrials (+8%).

Cal remuntar-se a 2018 per trobar una dada de matriculacions més elevada que la registrada enguany: 1.042

Malgrat aquesta relativa punxada del març, la dada acumulada en els tres primers mesos de l’any és força positiva. Arriba fins a 1.029 matriculacions, la xifra més elevada dels darrers cinc anys. Cal remuntar-se al 2018 per trobar una dada més elevada (1.042). I això, tenint en compte el context complicat que travessa l’economia, tant per l’impacte de la pandèmia com per les dificultats de subministrament d’alguns materials, que està allargant el termini d’entrega dels vehicles.

Aquestes bones xifres són culpa en bona part de l’excel·lent moment que viu el sector de les dues rodes. Des de la pandèmia, les motocicletes i ciclomotors han registrat un increment notable de vendes. Al llarg d’aquest trimestre, s’han fregat les 200 operacions. En concret, 193, xifra que millora de forma considerable (+24,5%) la del 2021, que ja llavors estava molt per sobre de la mitjana dels anys anteriors.

I, en aquest cas, també es pot parlar d’una certa recuperació -cert, per ara tímida- de les operacions vinculades als vehicles industrials. Era el sector que més s’havia vist afectat per la pandèmia, ja que moltes empreses, vista la situació econòmica, optaven per frenar compres a l’espera de com evolucionés tot plegat. Entre gener i març s’han tancat 68 operacions, xifra lleugerament superior a la del 2021 (64), tot i que encara per sota de les que s’havien registrat abans de l’esclat de la crisi sanitària.

Analitzant les matriculacions d’aquest trimestre pel tipus d’energia es comprova que les vendes de vehicles de gasoli van a la baixa (-18,7%). En canvi, s’incrementa la dels de benzina (+11%) i tots aquells que empren en part o totalment l’electricitat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending