Els concessionaris recuperen una certa normalitat en l’entrega de vehicles, tot i algunes excepcions

El president de l’Associació de Vehicles, Carles Sansa, assegura que “no hi ha un alentiment de l’activitat, malgrat el descens de les importacions” i deixa clar que “la disponibilitat que vam conèixer abans de la pandèmia no la tornarem a tenir”

Vehicles matriculats
Vehicles matriculats

La Covid-19 va impactar directament en la cadena de producció dels vehicles i això va provocar que s’allarguessin el terminis d’entrega de cotxes nous, que en molts casos superaven l’any. A poc a poc, però s’ha anat tornant a la normalitat, tot i que segons l’AIVA “hi ha una casuística diversa perquè hi ha comandes que es serveixen entre un i tres mesos, però hi ha algun cas que encara es triga més d’un any”.

Els concessionaris de vehicles treballen a un bon ritme. Així ho assegura el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles, Carles Sansa, que manifesta que “no hem notat un alentiment, malgrat la disminució de matriculacions del mes d’abril”. Les dades d’Estadística mostraven una davallada del 25% en comparació del mateix mes del 2022. Sansa pensa que “aquestes xifres es distorsionen amb els terminis d’entrega”.

Vehicles en un concessionari.

Relacionat

La venda de vehicles es frena en l’inici del 2023

La pandèmia de la Covid-19 va causar un trencament de la cadena de producció i va afectar directament als estocs i conseqüentment els períodes d’entrega dels vehicles nous es van allargar que en molts casos van sobrepassar l’any. Ara, però, això s’ha anat arreglant, tot i que, segons Sansa, “hi ha una casuística diversa”. Manifesta que algunes marques serveixen les comandes “en un període d’entre un i tres mesos, malgrat que hi ha algun cas que encara s’han d’esperar un any”. El president de l’AIVA ha deixat clar que “una disponibilitat com la d’abans de la crisi sanitària no la tindrem”. Els estocs no són els mateixos i “tot el que s’està servint és perquè s’ha venut i això és el que es prioritza”.

Els fabricants han buscat plans alternatius per poder-se de nodrir de les peces, sigui per avió o vaixell, fet que ha comportat un increment també de costos. “No hi ha cap vehicle que s’hagi apujat menys d’un 10%, sinó que els increments han estat per sobre d'aquest percentatge”, ha manifestat. En aquest sentit, diu, que els recanvis són el que més s’han encarit.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending