Les companyies d’autobusos amenacen amb accions legals si no es rectifica la concessió a Hife

Les empreses de transport de viatgers tenen clar que l’executiu no farà marxa enrere en la decisió d’ampliar el contracte de les línies que operava Montmantell i tenen previst presentar una queixa formal perquè consideren que la via emprada no és la correcta

Un autocar d'Hife al carrer Prat de la Creu
Un autocar d'Hife al carrer Prat de la Creu Toni Solanelles

Les companyies d’autobusos estan que treuen foc pels queixals per com s’ha dut a terme l’ampliació del contracte per part de Govern a Hife i a la societat Autocars Andorra 2011 per operar les línies entre Andorra i la Seu d’Urgell i Lleida. Malgrat que és una decisió provisional, tot fa preveure que no té previst fer marxa enrere en la decisió anunciada la setmana passada un cop coneguda la fallida de Montmantell i consideren emprendre accions legals, tenint en compte que Espanya encara no ho ha autoritzat.

El malestar per l’arribada de la companyia amb seu a Tortosa, Hife, va ‘in crescendo’ a mesura que avencen els dies. Aquest dimecres farà tot just una setmana que va començar a operar les línies que fins dimarts havia operat Viatges Montmantell, just abans de presentar a la Batllia la petició de fallida. Els ànims es van encendre, encara més, després d’una reunió amb el departament de Transports quan van conèixer que l’altra empresa a qui se li havia donat la concessió i que permetia operar a Hife era la societat Autocars Andorra 2011, una petita companyia lligada a Viatges Espanya i que ha estat adquirida per l’entorn del grup empresarial dels dirigents de Montmantell.

La percepció de les companyies és que l’executiu no farà marxa enrere en la seva decisió, que entenen que no s’ha pres per la via que toca, malgrat s’havia donat un marge de 15 dies per veure l’evolució de la decisió provisional no deixar a l’estacada els usuaris del servei. Fonts properes a les empreses han explicat que davant d’aquesta situació tenen previst entrar una queixa formal a través de l’Associació de Transportistes de Viatgers alertant que “considerem emprendre accions legals si no rectifiquen la decisió”.

Un autocar d'Hife ja operant.

Relacionat

Espanya no veu clara l’autorització exprés a Hife

Una altra de les qüestions que s’ha de tenir en compte és que, de moment, no es té constància que des del Ministeri de Foment espanyol s’hagi donat l’autorització perquè pugui operar a Espanya aquestes línies. La petició es va tramitar el passat 2 de maig, festiu a Madrid, però Hife va operar el dia següent. Des el Govern d’Andorra s’ha donat la concessió per tres mesos i el ministre d’Economia i Presidència en funcions, Jordi Gallardo, va obrir la porta a la implantació definitiva de la companyia “passant el procediment que estableix la normativa”.

Comentaris (7)

Trending