Comerços i empreses del Pas preparen amb “esperança” un dilluns d’obertura amb molts visitants

Els establiments ultimen les mesures necessàries per minimitzar el risc de contagi i consideren clau poder fer “una impressió de seguretat”

Un dels cartells informatius posats al Pas de la Casa.
Un dels cartells informatius posats al Pas de la Casa.

El teixit comercial i empresarial del Pas ultima a marxes forçades els detalls per tenir tot a punt per la reobertura de dilluns, una jornada on tot fa preveure una gran afluència de visitants francesos. Després de dos mesos i mig de confinament i tancament forçós per culpa del coronavirus, els botiguers i restauradors esperen amb esperança el retorn a l’activitat i també amb respecte, conscient de la importància de prendre correctament les mesures de seguretat.

Així ho ha explicat a Altaveu el president de l’associació de comerciants i veïns de la localitat encampadana, Òscar Ramon. “Tenim una sensació d’esperança però també la por per adaptar-nos bé a les noves rutines”, ha indicat. Deixa clar, però, que “ens estem preparant per donar un bon servei”, especialment per a un dilluns de màxima afluència. “Esperem molta gent, sobretot el dia 1, perquè és festa a França”, ha apuntat. Al seu entendre, “potser després baixaré, encara que crec que tindrem feina per dies”.

Carrié confia en que sigui una bona jornada pels supermercats i apunta que "quan hi ha visitants, tothom treballa"

De forma similar s’expressa el president de la Iniciativa Publicitària del Pas, Jean Jacques Carrié. “Hi ha molta alegria per poder començar”, afirma, tot confiant que “tindrem molta gent”. Entén que serà així perquè “fa mesos que ells estan pagant tabac i alcohol molt més car”. Per tant, es mostra convençut que “pels supermercats serà un bon dia”. I, a més, remarca que “quan hi ha visitants, tothom treballa”.

Des de la Iniciativa Publicitària es té clar que la clau de l’èxit és doble. Per una banda, “ajudar” des dels establiments per aconseguir que “tot es faci bé”. Per l’altre, “que la gent es controli i es guardin les distàncies”. Cal, ha remarcat, “fer la impressió de seguretat”. Al mateix temps, considera que “hem de tenir un equilibri entre la caixa que fem i la seguretat”.

Ramon també té una sensació similar. “Hi ha aquestes rutines i hem d’adaptar-nos-hi”, argumenta el president de l’associació de comerciants i veïns. Des de l’entitat es deixa clar que el teixit comercial i empresarial de la localitat fronterera “és conscient de quines mesures s’han de prendre: separació de visitants, rentat de mans, etc.”.

Control policial al punt fronterer del Pas de la Casa.

Relacionat

La policia aturarà tots els cotxes que entrin al Pas per comprovar que són ciutadans francesos

Comentaris

Trending