El comerç aplaudeix la limitació de les comissions per pagar amb targeta

Sònia Yebra, representant de l’entitat que aplega les botigues de Carlemany i Meritxell, celebra la mesura: “tot el que sigui una reducció de costos, serà bo per al sector”

Una dona paga a un supermercat amb una targeta.
Una dona paga a un supermercat amb una targeta.

El sector del comerç celebra la reducció de les taxes que els bancs i els operadors cobraran per l’ús de les targetes de crèdit i dèbit. Des de l’associació Eix Central, Sònia Yebra posa en relleu que tot el que sigui una davallada de costos ajuda a les botigues en uns moments molt complicats. Recorda, a més, que es tracta d’una mesura que es fa imitant el que ja es fa als països membres de la Unió Europea.

El Govern va aprovar dimecres el projecte de llei que, un cop estigui en vigor, ha de permetre aquesta baixada de costos per als comerciants quan els seus clients paguen amb targeta. En concret, es limitaran les actuals comissions que, en alguns casos, superen l’1%. A més, des de l’executiu es va admetre que la sensació era que la tendència era que acabessin creixent més. El text hi posa fre adaptant els límits que ja existeixen a l’UE. En concret, un 0,3% en el cas de les de crèdit i del 0,2 per a les de dèbit.

Un client pagant amb targeta de crèdit.

Relacionat

El Govern limita les comissions que s’apliquen als pagaments amb targeta

Des de l’Associació Eix Comercial, la seva presidenta Sònia Yebra ha fet un bon balanç de la decisió. “Tot el que sigui una reducció de costos, serà bo per al sector”, ha remarcat. Tot i això, no ha amagat una certa decepció pel fet que no arribi directament d’una iniciativa dels bancs sinó que, al final, s’acabi adoptant una mesura europea.

Malgrat això, sí que admet que “és benvingut tot el que ajudi en aquests moments”. De fet, lamenta que encara s’hagi d’esperar uns mesos fins que la mesura sigui d’aplicació. La llei preveu que sigui a partir del novembre. “Potser podria ser abans”, ha apuntat

I és que, recorda, el sector està travessant uns moments complicadíssims, després de mesos amb escassa afluència de turistes per culpa de les restriccions als països veïns. Tot i això, Yebra ha admès que les darreres setmanes han començat a veure una certa llum a final del túnel. “Estem millorant... i amb bones expectatives”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending