El Govern limita les comissions que s’apliquen als pagaments amb targeta

Seguint la normativa europea no podran superar el 0,3% amb les de crèdit i el 0,2% amb les de dèbit, fet que pot suposar un estalvi del 22% per al sector comercial

Un client pagant amb targeta de crèdit.
Un client pagant amb targeta de crèdit.

De cara a la propera campanya d’hivern, els comerciants que emprin serveis de pagament amb targeta es podran estalviar una part important dels actuals costos en comissions. En concret, un 22%, segons els càlculs del Govern. Això serà possible gràcies al fet que s’equipararan les taxes que els bancs i els operadors apliquen a les operacions a aquelles que estan marcades per la Unió Europea. Des de l’executiu s’entén que la mesura “ajudarà el sector a millorar la competitivitat i a afrontar en millors condicions la represa econòmica”.

El canvi s’impulsarà mitjançant el projecte de llei reguladora de les taxes d’intercanvi aplicables a les operacions amb targeta, aprovat aquest dimecres al consell de ministres. El text, curt, trasllada a la normativa andorrana el reglament europeu 2015/751 que, justament, va establir uns límits a aquestes taxes: un 0,3% per a les targetes de crèdit i un 0,2% per les de dèbit. Aquests estan vigents des de fa sis anys i, ara, s’entén que cal traslladar-los a Andorra on, ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, “les que s’han anat aplicant han anat creixent fins a un 1% i amb perspectives de creixement”.

Des del Govern, en canvi, s’entén que “la situació de riscos financers o de seguretat no és diferent a Andorra de la dels països del voltant” i, per tant, “aquests tipus diferent no està justificat”. Així, després de parlar amb el sector bancari i els operadors es tirarà endavant el projecte legislatiu que equipararà les taxes a les de l’entorn europeu. A banda, també hi ha el compromís de reduir les comissions que s’apliquen als comerços.

En aquest cas, l’executiu estima que l’estalvi pels comerciants pot ser d’un 22%. D’aquesta forma, ha indicat Jover s’aporta “un gra de sorra més per mantenir la competitivitat del sector”. El text entrarà en vigor l’1 de novembre. D’aquesta forma, serà d’aplicació ja durant la campanya d’hivern i es dona prou temps a bancs i operadors perquè facin els canvis tècnics necessaris.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending