La CEA posa sobre la taula la necessitat de plantejar-se si cal fer obligatòria la vacunació

Els empresaris validen les restriccions adoptades pel Govern tot remarcant que són la forma d’evitar mesures més dràstiques, com ara el tancament de sectors i de salvar la temporada d’hivern

El president de la CEA, Gerard Cadena.
El president de la CEA, Gerard Cadena. Altaveu

Els empresaris han rebut amb certa resignació però també amb comprensió la reculada via noves restriccions, per intentar frenar el desbocament de la pandèmia. Validen la decisió, tot posant en relleu que cal aturar l’escalada de contagis. Adverteixen que, en cas contrari, potser tocaria mesures més dràstiques, com ara un tancament de més sectors, oci nocturn a banda. De fet, des de la Confederació Empresarial (CEA), fins i tot, s’apunta que caldria anar més enllà i, vista la situació, posar sobre la taula l’opció de fer obligatòria la vacunació.

Així ho ha posat en relleu el president de l’entitat, Gerard Cadena. Recorda que hi ha mesures, com ara el requeriment del certificat Covid que han vingut per quedar-se, almenys per un temps. I entén que no és dolent, ja que “tenir un control també dona una seguretat a la persona que ve”.  

I, en aquest marc, també lamenta la sensació que l’actual situació s’hauria pogut evitar amb un nivell més alt d’immunització. És per això que considera que “potser ens hauríem de plantejar mecanismes que ens permetin anar més enllà amb la vacunació”. I és aquí on ha volgut recordar que “a alguns països d’Europa ja s’està plantejant fer-la obligatòria”.

Joan Martínez Benazet i Xavier Espot adreçant-se a la compareixença.

Relacionat

Marxa enrere davant el desbocament del coronavirus per salvar la temporada d’hivern

Més enllà del debat de la vacunació, Cadena sí que valida les restriccions adoptades des del Govern. “Calia prendre mesures per evitar que es repeteixi el que va succeir l’any passat”, afirma. Així, es valora que “era necessària una certa restricció sense afectar l’economia i crec que s’ha aconseguit”.

De forma similar s’expressa el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, que admet, això sí, que es tracta d’un “entrebanc més” a les portes d’unes dates claus com són les del pont de la Puríssima. “Alguna cosa s’havia de fer”, ha apuntat, tot remarcant que “hem de treballar el màxim de dies possibles amb normalitat i no ens podem permetre un altre no hivern”. Per això, es considera bo adoptar aquestes mesures, encara que “potser durin mes que quinze dies”, a canvi de “doblegar la corba i tornar a treballar amb normalitat”. En aquest sentit, remarca que “necessitem tenir una temporada d’hivern en condicions perquè els llocs de feina i el país en depenen”.

Des d’Autèntics Hotels d’Andorra, Meritxell Cassi ho valora en la mateixa direcció. “Si això ens ha de permetre no aturar l’activitat i tenir una campanya digna, benvingut sigui”, ha apuntat. I és que, adverteix, “si no ho aturem ara, ens exposem a nous tancaments”. I admet que les restriccions adoptades són “l’única manera de fer-ho”. A banda, entén que tampoc ha d’allunyar visitants. “És incòmode, però ens hem d’acostumar que qui vulgui viatjar ha de respectar les normes que es vagin implementant”, indica.

Comentaris (40)

Trending