La CEA i Foment del Treball signen un acord per revitalitzar econòmicament el Pirineu

Les dues patronals col·laboraran per tal de trobar diverses sinergies i fomentar treball conjunt per produir intercanvi d’experiències entre empresaris catalans i andorrans

Gerard Cadena i
Gerard Cadena i

La patronal andorrana i la catalana comencen un període de treball, en certa manera, conjunt. Aquest dimecres, la Confederació Empresarial i Foment de Treball han signat un acord que s’ha titllat com a “històric” per tal de fomentar sinergies i col·laboracions entre ambdós territoris amb diversos objectius a la vista. Un d’ells, la revitalització econòmica de la zona dels Pirineus, amb el focus en les infraestructures com l’aeroport o el projecte de tren.

“És un acord històric, perquè per nosaltres és clau tenir socis d’aquest volum” ha assegurat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. En aquest sentit, el president de la CEA, Gerard Cadena, ha assenyalat que “ens interessa posar sobre la taula l’àrea econòmica del Pirineu”. I aquest és un dels principals objectius de l’acord que s’ha signat entre les dues patronals. “Començarem a tenir contactes per poder millorar infraestructures i altres aspectes on ens puguem assessorar”, ha indicat Cadena.

Els objectius d’aquest nou conveni són, principalment, tres. El primer, aconseguir la màxima reactivació econòmica dels Pirineus. El segon, reforçar la col·laboració, l’estratègia i les sinergies entre la CEA i Foment del Treball. “Volem que la CEA sigui l’instrument i el mecanisme perquè els empresaris catalans puguin presentar els seus projectes als andorrans, i viceversa”, ha explicat Sánchez Llibre. El tercer és aprofitar les bones connexions amb les diferents administracions “perquè es puguin obrir les portes als empresaris catalans que vulguin invertir al Principat”.

L’objectiu fonamental, que és potenciar el Principat, passa per modernitzar les infraestructures. O, en tot, cas, fer-ne de noves. Així, un dels pols en els quals es treballarà serà en la millora de l’aeroport, per tal de poder trobar noves connexions que ajudin tant a Andorra, com a la zona de l’Alt Urgell, ha estat millor connectat. En aquest àmbit, a més, Cadena ha remarcat la importància de la millora de la N260, que té direcció aeroport i que compta amb “una cruïlla complicada”.

El segon aspecte és la connexió ferroviària, un dels projectes més importants per la connexió Andorra-Catalunya. En aquest sentit, Sánchez Llibre ha remarcat que l’Acord d’Associació és clau, així com la col·laboració entre les dues patronals, pel fet que “obri la porta i permet finançar amb fons europeus l’ampliació de projectes d’infraestructures i ferroviaris que millorin la connectivitat de la Cerdana, l’Alt Urgell, Arieja i els Pirineus Orientals amb el Principat”.

Comentaris (1)

Trending