Els carburants augmenten de preu el mes de juliol

El gasoil de locomoció millorat s'ha incrementat un 8% i s'ha pagat de mitjana a 1,093 euros

Sortidor de carburants.
Sortidor de carburants. Altaveu

El  mes passat s'ha produït un augment generalitzat dels preus dels carburants respecte al mes anterior. El gasoil de locomoció ha augmentat un 3,9% i el gasoil de locomoció millorat s'ha incrementat en un 8%. S'han pagat, de mitjana a 1,062 i 1,093 euros respectivament. Les dades han estat publicades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

El gasoil de calefacció s'ha pagat a 0,771 euros de mitjana, el que representa un increment del 4,9%. Si es compara amb el mes de juliol del 2020, s'ha produït també un augment general dels preus dels carburants: el del gasoil de locomoció un +21%; el del gasoil de locomoció millorat un +20,5%;  la gasolina sense plom de 95 octans un +20,4%; i el de la sense plom de 98 octans un +19,2%. El gasoil de calefacció ha augmentat en un 21,7%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata una reducció dels preus de tots els carburants: el del gasoil de calefacció ha disminuït un -7,5%, el de locomoció un -3,6%, el de locomoció millorat un -3,4% i el de la gasolina sense plom de 95 octans i el de la gasolina sense plom de 98 octans ambdós un -1,7%. 

Etiquetes

Comentaris

Trending