Canàries impulsa accions per atraure emprenedors digitals residents a Andorra

Diverses consultores fiscals de Las Palmas i Tenerife posen en marxa seminaris per promoure la Zona Especial Canària apel·lant al fet que al Principat “no tot el que lluu és or”

La ZEC es basa en un tipus d'impost de societats del 4%.
La ZEC es basa en un tipus d'impost de societats del 4%.

Diverses consultores fiscals canàries, especialment de les dues grans ciutats del conjunt insular, Las Palmas i Tenerife, estan duent a terme accions encaminades a atraure cap a les Canàries emprenedors establerts a Andorra, especialment emprenedors digitals, que deu ser l’eufemisme tècnic de ‘youtuber’, ‘influencer’ i tot un seguit de noves professions que es mouen al tomb de la creació de continguts digitals. Ho fan a partir d’impulsar i promoure una figura que, asseguren, és molt poc coneguda però que té l’aval de la Unió Europea (UE): la Zona Especial Canària (ZEC).

Asseguren que a partir d’aquest acord que es manté en l’esmentada comunitat espanyola amb la comunitat econòmica europea, el tipus màxim d’impost de societats que s’ha d’abonar és del 4%. Els fiscalistes canaris juguen amb aquest tipus impositiu i amb el nivell de vida i, especialment, el clima que hi ha a les illes. Les darreres setmanes s’estan intensificant els seminaris i formacions que, sense mania, s’encaren a emprenedors digitals que tenen actualment fixada la seva residència al Principat. I no tenen manies en assegurar que al Principat “no tot el que lluu és or”.

Promouen una fórmula suposadament emparada per la UE que comportaria haver de pagar sols un 4% d’impost de societats

Els fiscalistes canaris expliquen que a Andorra els atractius cada vegada són menors, amb els canvis que s’han anat experimentant els darrers temps. I, per contra, en un indret com canàries hi ha un nivell de vida excel·lent, defensen, acompanyat amb els avantatges que atorga la ZEC que té l’aval europeu. Les consultores afirmen que quan hom -es refereix a ‘youtubers’ i companyia- arriba al Principat “només poden passar dues coses: t’enamores del país i els seus costums . O cada dia trobes a faltar una mica més el que suposava viure a Espanya”.

Els fiscalistes asseguren que amb tres passos es pot establir la residència a Canàries i gaudir d’un règim “promogut per la Unió Europea” que permet, fins ara, a un “petit grup d’empresaris a Espanya pagar només un 4% d’impost de societats. Ho fan de manera legal i transparent a partir d’un règim que pocs coneixen anomenat Zona Especial Canària” que, salvant les diferències, vindria a ser la zona franca que sectors governamentals andorrans han començat a posar sobre la taula però que, com sol ser costum -vegi’s el casino, per exemple- al Principat sempre arriba tard.

Comentaris (10)

Trending