Les botigues d’electrònica continuen sense estoc de consoles de nova generació

Els establiments tenen llargues llistes de reserves però continuen sense saber quan rebran màquines, un problema els deixa sense una part important d’activitat en l’àmbit dels videojocs

La PlayStation 5, per ara, la tenen pocs andorrans.
La PlayStation 5, per ara, la tenen pocs andorrans.

Els establiments especialitzats en electrònica del país esperaven amb candeletes la sortida al mercat de la nova generació de consoles de videojocs. Al novembre, es van llançar la PlayStation 5, de Sony, i l’Xbox Series, de Microsoft. Bé, almenys així es va anunciar perquè es pot ben dir que, si fos per la presència d’aquestes màquines als comerços del Principat, la gran majoria de la gent pensaria que encara no s’han posat a la venda. N’han arribat ben poques i, de fet, es tem que encara es trigui a poder disposar de l’estoc necessari per cobrir la demanda.

Els responsables de les botigues eren conscients que, al novembre, seria complicat poder atendre tota la demanda. Ja havia succeït el mateix amb anteriors llançaments de noves consoles, però al cap de poques setmanes l’arribada de productes es normalitzava. Es confiava que per a la campanya de Nadal, encara que limitada per les restriccions de mobilitat dels països veïns la situació ja s’hagués solucionat. No va ser així. I el problema, de fet, encara continua.

La Playstation 5 es posa a la venda dijous a tota Europa.

Relacionat

La PlayStation 5, per ara, només per a uns pocs afortunats

Per als comerciants consultats, són dues les explicacions a aquest fenomen. La primera, apunten fonts d’FNAC-Pyrénées, la mateixa pandèmia. S’entén que la situació sanitària ha afectat de ple la cadena de producció. I, això, lògicament, s’hauria traduït en una menor distribució de màquines als establiments. I no només als d’Andorra. El problema es viu també als comerços d’electrònica dels països de l’entorn.

Les botigues tenen reserves importants però fa setmanes que les poden atendre i això, de retruc, afecta el potencial negoci que es fa amb els videojocs

La segona causa es troba, a l’entendre del director d’Andorra 2000, Antoni Miralles, en la política de distribució que volen aplicar les cases fabricants, en especial Sony. “Prioritzen la venda per internet. I a les botigues, no ens arriben”, comenta. En el cas del seu centre comercial, en les darreres setmanes, tot just quatre màquines.

“Com a comerciant, si no tinc consoles que és on està la part grossa del negoci, poc podem fer. És una dificultat molt important”, comenta Miralles, que admet que la situació ja els ha suposat un perjudici. “Teníem reserves que hem acabat perdent perquè no hem pogut aconseguir la màquina”, indica. Encara tenen peticions, però sense saber quan les podran atendre.

Situació similar viuen a altres establiments. A Pyrénées, mantenen unes 400 reserves, també sense tenir ni idea del moment en el qual podran satisfer els seus clients. “NI al desembre, ni al gener, ni al febrer... i ens temem que tampoc al març”, lamenten les fonts consultades que, a més, són crítics amb la manca d’informació per part de les fabricants. I encara fa més mal el saber que “si arriben 500, les vendríem de seguida totes”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending