La PlayStation 5, per ara, només per a uns pocs afortunats

El llançament de la consola de nova generació de Sony, que es farà dijous vinent, estarà marcat per les poques unitats que arriben a Andorra, que fa que es puguin cobrir poques de les reserves fetes pels aficionats

El compte enrere està a punt d’acabar. Dijous vinent és el dia esperat per molts aficionats als videojocs d’Andorra en particular i d’Europa en general. És la data que tenen marcada al calendari des de fa setmanes: la del llançament al mercat de la nova consola de Sonny, la Play Station 5. Al Principat també arriba. Ara bé, no tothom la podrà tenir el mateix dijous. La majoria haurà tenir paciència perquè les unitats en estoc no són gaires.

En pocs dies, de fet, sortiran al mercat les dues plataformes de videojoc de nova generació. Fa uns dies ja ho va fer l’XBox Series. I en pocs dies -de fet els aficionats dels Estats Units han estat de sort perquè ja la tenen disponible des de dijous-, serà el torn de la cinquena versió de la màquina de Sony, almenys a Andorra, la gran dominadora del mercat.

Per les botigues d’Andorra, és una bona notícia. Són productes, queda clar, atractius, amb un públic entusiasta que els vol tenir com més aviat millor. I, per tant, això suposa negoci gairebé immediat. Només hi ha un problema: per ara, la demanda serà molt superior a les màquines que arribaran al país.

Els establiments calculen que, amb prou feines, podran cobrir un 10% de les comandes formalitzades perquè, per ara, els arribaran poques unitats

“Per a tot l’Andorra 2000 n’arriben 5. I la llista de comandes és de 50”, explica el director del centre comercial de l’avinguda Tarragona, que afegeix que “hi ha molta gent que es va interessar però veient la situació ja no la va encarregar”. Situació similar viuen a l’FNAC de Pyrénées. “Ens donen una disponibilitat molt pobre en comparativa a les reserves que tenim. Tenim una llista molt gran, rondem les 170 reserves i crec que tot just cobrirem un 10%”, explica Mohamed Brghach, responsable de la secció dels grans magatzems.

Per tant, els primers dies només aquells que van ser més ràpids a l’hora de fer la reserva en podran gaudir de la consola, que costarà, segons el model poc menys de 400 euros o 460, si incorpora lector de discos. Un preu que, però, no espanta els aficionats dels videojocs, que fa temps que esperen aquesta nova generació de consoles.

No és res estrany que el llançament d’aquests productes sigui amb estocs inferiors a les peticions dels clients. Ara bé, la situació aquest cop s’ha complicat encara més per culpa del coronavirus, que provoca que la producció sigui més lenta i que també dificulta el transport de les unitats fabricades. “En un llançament normal, nosaltres entre Black Friday i Nadal venem unes 200. I ara sembla que potser ens arribaran 20 o 25”, apunta Miralles, que lamenta que aquesta manca d’estoc els treu l’oportunitat de “pal·liar una mica les pèrdues d’aquests dies”.

Tocarà, doncs, tenir paciència. Des d’FNAC s’espera que, un cop passat el boom del llançament, “anirem rebent més unitats”. Així, i malgrat que “no crec que pel Nadal hi hagi un estoc excessiu” sí que es confia “poder cobrir totes les reserves”.

Situació similar s’ha viscut es va viure fa uns dies amb l’Xbox. En aquest cas, Brghahd explica que tot just es van rebre una desena. Per tant, tampoc es va poder atendre el primer dia tota la demanda, una vuitantena de peticions. Xifres que, per cert, evidencien que a Andorra la nova guerra de les consoles, almenys en les seves salves inicials, se l’emporta Sony davat de Microsoft.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending