Benazet confia que la llei de bioètica no trobarà traves al Consell General

El ministre recorda que “no és un tema polític, partidista o electoralista” i espera que pugui aconseguir la “unanimitat” de tots els grups parlamentaris

Benazet i de Montalvo (a la pantalla) han presentat la llei a la comissio de Sanitat.
Benazet i de Montalvo (a la pantalla) han presentat la llei a la comissio de Sanitat.

Govern i el seu assessor en la matèria, Federico de Montalvo, han presentat al Consell General el projecte de llei de recerca en l’àmbit de la salut i la biomedicina. Durant l’exposició, han volgut defensar que es tracta d’una legislació de mínims que es podrà adaptar als canvis que es puguin donar en el sector en el futur. El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha mostrat confiant que la tramitació d’un projecte legislatiu “tècnic i no polític” es podrà fer amb celeritat i “amb consens”.

Davant dels consellers generals, s’ha fet una exposició molt similar a la realitzada ja ara fa uns dies per presentar el text que, cal recordar, ja es troba a tràmit parlamentari des de fa uns dies i suposa un marc legal per impulsar el sector de la investigació, especialment pensant en la instal·lació al país del laboratori Grífols. De Moltalvo ha destacat que “el món de la biomedicina canvia constantment”. I, per això, “s’ha optat per una llei marc que fixa un mínim i que es podrà adaptar a la realitat sense necessitat de gras reformes”. Així, “sense oblidar on estan els límits, permetrà avançar-se a aquesta evolució”.

Mas i Vilanova, durant la roda de premsa.

Relacionat

Multes de fins al milió d’euros pels centres de recerca biomèdica que infringeixin el marc normatiu

Benazet ha volgut també trencar una llança a favor d’una llei que “està molt ben treballada”, tot destacant que el seu principal impulsor és de Montalvo, president del comitè de bioètica espanyol. “Ell coneix bé el nostre país i la llei i ha fet un projecte legislatiu ben estructurat i molt avançat dins d’Europa”, ha argumentat el ministre de Salut, que ha volgut destacar el fet que “hem tingut resposta del Consell d’Europa que ens ha dit que està homologat i modern”.

Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols.

Relacionat

El Consell General avaluarà als cinc anys com funciona la Llei de recerca en salut i biomedicina

Sobre el camí parlamentari que pot seguir el text, el polític ordinenc s’ha mostrat confiat que “no tindrà cap dificultat”, més enllà dels “dubtes que hi puguin haver i que es podran respondre”. Per això, espera que “podrà veure la llum ben aviat” i “amb unanimitat”, fet que “donarà una estabilitat i un marc jurídic a la recerca”. En aquest sentit, ha defensat que “no és un tema polític, partidista o electoralista”.

Comentaris

Trending