Els bars confien poder obrir les terrasses fins les 9 de la nit la setmana que ve

La demanda que fan és que també es pugui servir a l’interior, però la situació és més complicada i el ministre de Salut ja ha reconegut que la proposta, per ara, és “precipitada”

Cadires plegades en la terrassa d'un bar.
Cadires plegades en la terrassa d'un bar. Toni Solanelles

Els bars confien la setmana poder fer un pas més la setmana que ve. De fet, aquest dimecres ho haurien d’haver pogut deixar mig embastat però l’ajornament d’una trobada amb els responsables de ministeri de Salut ho ha impedit. La previsió és que si no canvia molt la situació sanitària, a partir de dimarts que ve puguin estar les terrasses obertes fins a les 9 de la nit. Cert que no és la millor època de l’any per estar-se a l’exterior, però serà un pas més.

La petició dels establiments de restauració i dels bars en concret és poder obrir fins les 9 de la nit dins i fora. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, tot i admetre que la incidència de la pandèmia està baixant i que s’està a punt de baixar el nivell 2 d’un cronograma de quatre fases per mesurar el risc, ha admès que serà “precipitat” poder parlar d’un nou relaxament de les mesures als bars. No obstant, fonts properes al col·lectiu s’han mostrat confiades que s’autoritzi a obrir les terrasses exteriors, tot i admetent que “a l’interior és molt més complexe”.

Això sí, Martínez Benazet ha reconegut que al ministeri “no té la sensació” que darrerament els contagis puguin estar relacionats amb bars i restaurants sinó amb d’altres situacions moltes vegades lligades a conductes irresponsables dels que acaben infectats. Alhora, el ministre ha destacat que, en general, el sector s’ha pres seriosament la qüestió i s’està fent molt bona feina quant a intentar evitar la propagació del virus.

Comentaris

Trending