La majoria vol regular la desconnexió digital dels treballadors i obrir els co-living als joves

Les esmenes presentades per Demòcrates, el grup independent i Ciutadans Compromesos a la llei d’economia digital inclouen que l’empresa i l’assalariat pactaran un horari durant el qual no haurà d’estar atent a missatges o trucades

Magallón, Bonell i Naudi, durant la roda de premsa.
Magallón, Bonell i Naudi, durant la roda de premsa. G. P.

Els grups de la majoria aprofitaran la llei d’economia digital per regular el teletreball i la desconnexió laboral. Amb les esmenes al text de Demòcrates, Independents i Ciutadans Compromesos, s’estableix la necessitat d’arribar a acords entre empresaris i empleats sobre els horaris i el moment a partir del qual l’assalariat no ha d’estar atent a possibles missatges o trucades. També es vol obrir els espais de co-living als joves andorrans més enllà d’aquelles persones que vinguin al país per un projecte temporal.

Així ho han explicat aquest dilluns els representants de totes tres formacions, Mònica Bonell, Marc Magallon i Carles Naudi. El president del grup de Ciutadans Compromesos ha explicat justament que un dels canvis previstos és establir l’opció d’aquesta “desconnexió digital” via “acords amb les empreses”. En aquest cas, el que tocaria fer és “determinar unes franges en les quals l’empresari pot contactar amb l’assalariat; a partir d’aquest horari, no es podrà tenir l’obligació d’estar connectat per veure si algú t’ha enviat un correu electrònic”.  

Les esmenes també estableixen, si acaben aprovant-se durant el treball en comissió, una regulació del teletreball. “O hi ha un conveni o caldrà un pacte i una voluntat entre les parts”, ha remarcat Naudi. També es deixarà clar que “no es pot exigir ni pot ser motiu d’acomiadament si algú no vol acceptar fer la feina a casa seva”.

Una altre paquet de la cinquantena d’esmenes presentades té a veure a permetre que als espais de co-living previstos inicialment pels “nòmades digitals” -gent que vingui durant un temps per impulsar un projecte al país- també hi puguin accedir joves del país, sense la necessitat que hagin de tenir activitat al lloc. “Hem vist aquesta oportunitat durant el temps de tramitació de la llei. Pensem que és bo ampliar l’espectre i incloure aquesta opció, també pensant en la problemàtica que tenim amb l’habitatge”, ha apuntat Magallon.

Comentaris (9)

Trending