Andorra Telecom espera una forta caiguda dels ingressos per itinerància tant aquest 2020 com el 2021

L’operadora negocia els acords que té amb companyies estrangeres, sobretot espanyoles i franceses, atès que no s’arriba en molts casos al mínim garantit

Una imatge de l'edifici Nexus d'Andorra Telecom, a Santa Coloma.
Una imatge de l'edifici Nexus d'Andorra Telecom, a Santa Coloma. andorra telecom

Els ingressos d’Andorra Telecom en matèria d’itinerància, de ‘roaming’, cauran, i molt, tant aquest any com el 2021. Així ho ha reconegut el portaveu de la companyia, Carles Casadevall, que ha assegurat que és molt complicat hores d’ara fins on situar la davallada i més encara, també, fer una projecció a llarg termini tenint en compte, d’una banda, la pandèmia i, de l’altre, l’entorn telecomunicatiu internacional i les decisions sobre aquesta matèria que va adoptant la Unió Europea (UE). S’espera que a partir del 2022 s’estabilitzi la situació almenys quant a l’impacte de la crisi sanitària.

Casadevall, com no podia ser d’una altra manera, ha explicat que Andorra Telecom té més ‘roaming in’ que ‘roaming out’. És a dir, hi ha molts més clients de companyies estrangeres que en un moment donat es connecten a la xarxa andorrana que a usuaris d’Andorra Telecom que es connecten a xarxes estrangeres. La caiguda de visitants, doncs, es deixa notar, tot i que els mesos de juliol i agost l’afluència de persones al país va ser molt més alta del previst i el consum de dades, també.

Muntanya de telèfons mòbils.

Relacionat

Els canvis originats per la pandèmia han disparat el consum d’Internet a través de la fibra

Andorra Telecom està negociant amb les operadores estrangeres, especialment espanyoles i franceses, els mínims garantits si és que no s’hi està arribant. “Costen molt més d’arribar”, aquests mínims, “per una causa de força major”, ha recordat el portaveu de la companyia, que ha recordat el fet que a nivell europeu se suprimeixi la itinerància als clients no vol dir que les companyies no s’hagin de compensar entre elles.

Andorra Telecom també té previst negociar la posició que manté el país sobre les telecomunicacions amb Brussel·les durant els contactes que s’han de dur a terme el febrer en el marc de la negociació del l’Acord d’associació amb la Unió Europea. Andorra voldria mantenir un mínim d’idiosincràsia pròpia, una identitat concreta amb el que això suposa també a nivell de ‘roaming’.

Comentaris

Trending