Els canvis originats per la pandèmia han disparat el consum d’Internet a través de la fibra

Andorra Telecom simplifica a partir d’aquest dimarts les tarifes de la telefonia mòbil alhora que incrementa el volum de dades de què es podrà disposar per pràcticament el mateix preu

Muntanya de telèfons mòbils.
Muntanya de telèfons mòbils. ARXIU

El canvi d’hàbits causat per la crisi sanitària -teletreball, moltes més hores d’estada a casa, absència de sortides a l’estranger- ha fet que el consum d’Internet a través de la fibra òptica s’hagi disparat. També es consumeixen més dades pel mòbil, ja que durant el confinament una part de la població es va acostumar a consultar el telèfon quan llavors estava connectat via ‘wifi’ i ara les consultes continuen però consumint dades.

De fet, però, aquest increment d’utilització de dades ja s’havia anat detectant amb anterioritat a l’esclat de la pandèmia, i com fa cada dos o tres anys, Andorra Telecom revisa la seva oferta tant des del punt de vista de les tarifes com d’allò que posa a disposició dels clients en matèria de telefonia mòbil. D’aquí que a partir d’aquest dimarts, 1 de desembre, entrin en servei noves tarifes que, en gairebé tots els casos, suposa un increment notable de dades per als usuaris amb el mateix preu.

En la immensa majoria dels casos, la reassignació de tarifa es farà de manera automàtica i, per tant, els clients, que veuran millorat el servei al mateix preu, no hauran de fer res

El portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha explicat aquest matí que “hem simplificat les tarifes” alhora que s’ha incrementat l’oferta de dades. Per posar un parell d’exemples, fins ara hi havia fins a catorze tarifes diferents de telefonia mòbil que queden reduïdes a vuit. Les més habituals eren set, que passen a ser cinc. “Els clients no han de fer res”, automàticament se’ls assigna la tarifa homòloga a la que tenien fins ara. Només en dos casos, com que no hi ha tarifa equivalent, se’ls sol·licitarà a quina nova tarifa es volen acollir.

“No ens volem quedar desfasats”, ha reconegut Casadevall, tot admetent que l’entorn, cada vegada més competitiu, deixava Andorra Telecom en risc de quedar-se oferint una capacitat de dades obsoleta a un preu desorbitat. D’aquí que es rebaixen preus (proporcionalment) i s’incrementa volum de dades que eventualment es poden consumir en qualsevol tarifa. També en aquelles dades que es consumien a granel. El client cada vegada consumeix més dades i les companyies de l’entorn d’Andorra cada cop n’ofereixen més a preus cada cop més baixos.

Casadevall ha explicat que encara que percentualment, a nivell global del 2020, no s’ha incrementat el consum de dades respecte de l’any passat, sí que hi ha hagut un clar canvi d’hàbits. Durant els mesos de març i abril, el consum de dades va caure en picat. Els usuaris connectaven els seus mòbils a través de la ‘wifi’ dels seus domicilis. Finalitzat el confinament, el consum de dades s’ha disparat i ha permès equilibrar la balança. Ara, on realment hi ha hagut un increment del consum, segons el portaveu d’Andorra Telecom, és en l’Internet per fibra òptica, i tot plegat arran del teletreball o, en general, del fet que la ciutadania, en l’actualitat, es passi moltes més hores a casa.

Comentaris

Trending