L’alentiment de la construcció permetrà afrontar la reflexió sobre el model urbanístic

Gallardo afirma que la frenada del sector immobiliari “ens preocupa relativament” però avisa que potser caldrà adoptar mesures per fer alguns ajustaments si hi ha destruccions de llocs de treball

Una excavadora treballant aquest matí en un terreny d'Andorra la Vella.
Una excavadora treballant aquest matí en un terreny d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha afirmat aquest migdia que “ens preocupa relativament” l’alentiment del sector de la construcció que ja es comença a percebre i que per raons conjunturals com l’encariment de les primeres matèries i l’augment dels tipus d’interès s’espera que sigui generalitzat. Amb tot, Gallardo ha volgut girar la truita i enviar un missatge positiu. “Servirà per afrontar aquesta reflexió” que s’ha de fer al Principat al tomb del model urbanístic i el creixement.

Igual com la construcció ha absorbit treballadors d’altres sectors en un moment d’expansió, Gallardo està segur que si hi comença a haver menys necessitat de personal per a les obres, la mà d’obra sobrera es traspassarà cap a d’altres sectors que la necessitin. I, en qualsevol cas, si cal, ha dit el titular d’Economia, ja s’adoptaran les mesures necessàries per fer “els ajustaments” que escaiguin, partint de la base que és prioritària l’ocupació dels residents al país que no tinguin feina.

El ministre ha ressaltat el bon comportament que ha tingut la construcció enmig de la pandèmia. “Tot i l’impacte que ha patit, n’ha patit menys”, ha manifestat Gallardo, que ha destacat l’estabilitat que ha aportat aquests darrers temps a l’economia andorrana per la seva bona marxa, tot i deixar clar que no ha estat l’únic sector expansiu. Això sí, “sort que va poder mantenir” un molt bon ritme. I si ara frena com es comença a notar i a nivell internacional s’espera, “servirà” per poder posar en marxa la reflexió en relació amb el creixement del país i l’ordenació urbanística que cal repensar.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending