L’AGIA demana a les estacions més implicació per trobar allotjament als temporers

El president del col·legi remarca que es tracta d’un problema “difícil de resoldre” perquè “l’estacionalitat és difícil de fer compatible amb la gent que té habitatges”

El Tarter, com Soldeu, són dos dels nuclis amb més presència de temporers durant l'hivern.
El Tarter, com Soldeu, són dos dels nuclis amb més presència de temporers durant l'hivern.

El Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA) alerta que cobrir la demanda de pisos que requereixen cada campanya d’hivern els temporers no és una tasca senzilla. “Ocupar un pis només per uns mesos sempre és un problema”, argumenta el president de l’ens, Jordi Galobardes. Per això, s’entén que les estacions d’esquí “han de ser part de la solució”.

Fa anys que cada inici de campanya hivernal un dels principals problemes és la ubicació dels temporers. Són molts els que pateixen un autèntic calvari per trobar un pis on viure, si és que el troben. Galobardes admet que “és un problema molt difícil de resoldre perquè l’estacionalitat és difícil de fer compatible amb la gent que té habitatges”. Indica que “en alguns casos s’aconsegueix” però “ocupar un pis només uns mesos sempre és una complicació”.

Galorbardes adverteix que, sense implicació dels dominis esquiables, "és difícil que, des del punt de vista del mercat, això se solucioni"

Per això, entén que una possible sortida és “trobar un sistema en què les mateixes estacions fossin part de la solució”. Galobardes reconeix que “ja fa uns anys que, a poc a poc, ho van fent, com ara llogant hotels”, però no amaga que, al seu entendre, cal anar més enllà. I és que, assegura, “des del punt de vista del mercat és difícil que això se solucioni”.

El que està clar és que, malgrat l’actual situació sanitària, Andorra continua sent interessant i atractiva per ciutadans estrangers que volen venir a treballar. De fet, “des de l’agost” ja hi ha moltes immobiliàries que “rebem trucades o correus electrònics” de persones que busquen pis per a l’hivern.

Des de l’AGIA també es nega que el cost que té un habitatge per a un temporer sigui superior al que pot pagar un resident normal. “No hi ha preus diferents”, afirma, tot i posar en relleu que “ells també intenten treure el màxim rendiment i molts cops es posa als pisos més gent de la que toca per aconseguir-ho”. Es tracta d’una forma de fer que, a l’entendre de Galobardes “no és correcta”, però “sí comprensible”.

El que té clar el president del col·legi immobiliari és que, enguany, el problema pot ser de menor força que altres anys. Bàsicament perquè tot apunta que el nombre de temporers es reduirà de forma important per l’efecte de la crisi del coronavirus. I, per tant, “si venen menys, serà més fàcil de gestionar”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending