Actua limita a 5.000 euros l’import màxim de les subvencions empresarials

L’agència convoca la quarta edició d’un programa dotat amb 180.000 euros i que fins ara ha fet un acompanyament econòmic a 150 empreses, la majoria de les quals de facturació anual inferior a 350.000 euros

Jordi Gallardo i Judit Hidalgo durant la presentació de la convocatòria de les subvencions.
Jordi Gallardo i Judit Hidalgo durant la presentació de la convocatòria de les subvencions. Toni Solanelles

Actua Empreses rebaixa de 6.000 a 5.000 euros l’import màxim de les subvencions que atorgarà en la quarta edició d’un programa de subvencions per contribuir a la contractació de serveis que vagin en pro de la innovació o la internacionalització de les companyies, que majoritàriament són mitjanes o, especialment, petites. El programa, que econòmicament ha beneficiat fins ara a 150 firmes, està dotat en 180.000 euros.

El ministre de Presidència i Economia, i alhora ministre de tutela d’Actua, Jordi Gallardo, i la directora de la divisió empresarial de l’agència pública, Judit Hidalgo, han presentat la convocatòria. La sol·licitud dels ajuts, a través del portal web d’Actua, es pot fer fins al 22 de juny i com ja va passar l’any passat s’avaluaran les peticions rebudes i primaran aquelles que més bona nota obtinguin. Per poder optar a rebre la subvenció s’ha d’obtenir un mínim de 70 punts en una escala de 100.

Una de cada tres empreses que s’ajuden tenen una facturació anual inferior a 50.000 euros. I el 80% del conjunt arriba a tot estirar a 350.000 euros

Fins l’any passat -és a dir, en les dues primeres edicions- els ajuts s’atorgaven en funció de l’entrada de les demandes. Però ara es prioritza la “consistència més que la rapidesa en presentar el projecte”, ha remarcat Gallardo, que ha celebrat el fet de poder mantenir la dotació econòmica en un context de contenció i retallades i ha explicat que es passa d’un “màxim de 6.000 euros ara a un màxim de 5.000 per arribar a més empreses”. La quantitat límit ara establerta també s’ajusta més al que realment sol·liciten les empreses, a les quals, segons Hidalgo, se’ls demana molts detalls d’allò que pretenen tirar endavant.

“Volem que allà on se subvencioni aprofiti aquests diners”, ha explicat Hidalgo que, amb tot, i com ha indicat també el titular ministerial, sempre hi ha un risc que l’administració assumeix ja que sempre hi ha projectes que acaben sent fallits. I és que una de cada tres empreses que s’ajuden tenen una facturació anual inferior a 50.000 euros. I el 80% del conjunt arriba a tot estirar a 350.000 euros. Només una de cada cinc companyies subvencionades facturen per sobre d’aquesta xifra.

Malgrat que les empreses que ja han rebut alguna subvenció en edicions precedents poden tornar a presentar candidatura, es prioritza la novetat, segons que ha reconegut la directora d’Actua Empresa. Les demandes solen tenir relació amb “tot el que té a veure amb les webs, comerç electrònic, màrqueting digital” i també amb la voluntat de participar en fires a l’estranger o d’incorporar eines de gestió empresarial. Empreses vinculades als sectors de la salut, el benestar, l’educació, l’esport o el comerç són majoritàries en les peticions. El proveïdor que s’ha de contractar amb la subvenció ha de ser sempre andorrà excepte si es demanda un ajut per acudir a alguna fira.

Etiquetes

Comentaris

Trending