Dos esquiadors ‘salven’ una allau provocada per un surfista en una zona fora-pista del Tarter

L’avís l’ha donat un usuari del telecadira del Tossal de la Llosada que ha vist com es desencadenava el despreniment, que ha agafat de resquitllada els tres joves, tots il·lesos

-
-
Tres esquiadors que feien fora pista a la zona del Tossal de la Llosada del Tarter s’han vist enxampats, però sense conseqüències, per una petita allau que ha desencadenat un d’ells mentre practicava ‘snowborder’. La llengua de neu no ha arribat a arribar a cap pista -la més propera és la vermella anomenada Llop- i els tres nois han pogut escapolir-se il·lesos pel seu propi peu. L’incident s’ha produït poc després del migdia i, sortosament, ha quedat només en un ensurt. Però el malaurat i mortal accident de dijous a Arcalís ha comportat un notable desplegament i molt neguit entre els altres usuaris de l’estació que han estat testimoni dels fets.

El surfista que ha provocat l’allau passava per la canal que queda sota el telecadira del Tossal de la Llosada. Justament, un altre esquiador que estava enfilat al giny ha estat testimoni del despreniment i ha avisat de seguida. Això ha fet que d’immediat s’activés el dispositiu d’allaus, que integra tant el personal de l’estació com els especialistes del grup de rescat de muntanya dels bombers i l’equip caní del cos de salvament. Aquests darrers s’hi han desplaçat en helicòpter per ser molt més ràpids atès que la primera alerta informava de dos possibles colgats. 

Era clar que el surfista que havia originat el despreniment de neu no havia estat afectat per l’allau però no se sabia la situació dels dos altres esquiadors, que sortosament també han pogut sortir il·lesos de l’ensurt. No obstant això, i per descartar possibles víctimes, s’ha fet tot el treball de sondatge en tota la zona que havia ocupat la llengua de neu. Els treballs han finalitzat vers les 3 de la tarda, gairebé tres hores després d’iniciar-se.

Malgrat la millora del temps i que les estacions fan diàriament el control dels allaus i, si escau, les fan baixar, això no treu que el risc de despreniments sigui molt elevat. I més encara fora de pistes com era el cas. Els bombers continuen advertint de la situació i es demana molta prudència, extremar les precaucions i anar extremament equipats per poder superar possibles eventualitats i imprevistos que a la muntanya, malauradament, sempre s’han de contemplar.

Etiquetes

Comentaris

Trending