Dos detinguts en una batuda antidroga en un bar d’Escaldes

L’operació s’ha posat en marxa arran de les queixes dels veïns pels aldarulls que alguns clients estaven causant a l’establiment, a la part alta de l’avinguda Fiter i Rossell

Una imatge d'arxiu de a zona on hi va haver la intervenció.
Una imatge d'arxiu de a zona on hi va haver la intervenció.
La policia ha detingut aquesta matinada almenys dues persones -una clienta i un empleat- en un bar d’Escaldes durant una batuda antidroga. L’operació policíaca s’hauria posat en marxa arran de les queixes dels veïns de l’establiment, a la part alta de l’avinguda Fiter i Rossell. Durant la intervenció s’hauria recuperat una petita quantitat de cocaïna. Els investigadors sospiten, però, que almenys aquesta nit passada hi hauria hagut un volum de droga important a l’establiment, que de sobte hauria ‘desaparegut’.

Fonts veïnals han assegurat que les queixes feia temps que durava. I que hi havia la clara sospita que en l’establiment, a pocs metres del CAP Fiter i Rossell, s’hi comercia amb estupefaents. Poc abans de la mitjanit, segons les fonts consultades, alguns veïns han acabat trucant a la policia arran que hi havia aldarulls a l’entorn de l’establiment, i que les persones que els protagonitzaven estaven clarament lligats a aquell local. També hi havia un cotxe sospitós en les immediacions del bar.

Ràpidament diverses patrulles s’han desplaçat fins al lloc indicat, a l’altura del número 61 de l’avinguda Fiter i Rossell, i han començat a actuar. En aquell moment hi hauria hagut un important batibull que, presumptament, hauria permès algunes de les persones que estaven per allí marxar. L’enquesta que a partir d’ara haurà de completar la policia hauria de permetre confirmar si hi havia realment altres intervinents en la batussa i s’haurà de mirar d’identificar-los.

Els arrestats, que han passat aquesta tarda de dijous a disposició judicial, serien una clienta del local que estava en un cotxe a l'exterior i un empleat

Sia com vulgui, segons les fonts consultades, els agents intervinents han topat amb una dona, clienta del bar, que estava a l'interior del vehicle sospitós i que ha reconegut posseir una petita quantitat de cocaïna que ha lliurat (menys de dos grams). L’enquesta a la qual ja hi haurien participat especialistes de la secció policial dedicada al combat del tràfic de drogues hauria permès suposadament determinar que la dona havia adquirit la droga en el mateix bar. Per aquest motiu s’ha detingut, com a mínim, la clienta i l’empleat que presumptament hauria facilitat la cocaïna.

A partir d’aquí, segons les fonts, s’ampliarà la investigació per mirar de comprovar si el local en qüestió era un punt de distribució habitual de droga i per mirar d’identificar persones implicades tant en el presumpte tràfic com, i en menor intensitat, els compradors-consumidors. L’anàlisi dels dispositius electrònics comissats als dos arrestats més altres elements que els investigadors han recollit a l’establiment haurien de permetre ampliar la causa.

Els dos detinguts han passat aquesta tarda de dijous a disposició judicial i, així d'entrada, no es preveu que cap dels dos ingressi al centre penitenciari, tot i que almenys un dels arrestats ja seria conegut del servei d'ordre per la seva relació amb la qüestió de les drogues. S'espera que l'actuació policial serveixi per 'foragitar' un presumpte punt de concentració de consumidors i que, per tant, també, més que previsiblement hi podria haver tràfic, sense que hagi de tenir òbviament cap relació amb l'activitat estrictament de bar que es fa al local.

Comentaris

Trending