Donacions solidàries per comprar material sanitari i fer costat a les persones més vulnerables

Els bancs obriran comptes on qui vulgui podrà fer aportacions i Andorra Telecom també activarà el telèfon 828 per fer-hi arribar a un cost de dos euros

-
-
Els bancs del país obriran comptes per rebre donacions que aniran destinades a l’adquisició de material sanitari i, també, a fer programes d’acompanyament per a les persones especialment sensibles al coronavirus. També Andorra Telecom reobrirà el número de telèfon 828 per tal de rebre missatges curts de text a raó de dos euros cadascun dels missatges.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que la iniciativa pactada amb Andoran Banking parteix de l’interès de certes persones i empreses que s’haurien dirigit a diferents institucions, el Govern en primer lloc, per oferir donacions monetàries. Davant d’això, s’hauria decidit obrir comptes bancaris a totes les entitats del país. Jover no ha donat més detalls de la iniciativa. Tampoc, per exemple, si aquestes donacions podrien arribar a desgravar en l’impost de societats o l’IRPF. De la seva banda, el 828 ja havia estat emprat per Andorra Telecom en altres campanyes de naturalesa solidària.

El titular de Finances també ha tornat a insistir, a preguntes dels periodistes en la compareixença telemàtica d’aquest dimecres, que s’estan activant tots els contactes necessaris tant amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa com amb l’FMI o el Banc Central Europeu per mirar de poder entrar en algun programa d’ajut malgrat que el Principat no està adherit en cap d’aquestes institucions.

Jover ha explicat concretament que fa uns dies va mantenir un contacte telefònic amb responsables del Banc Central Europeu. “Les converses van ser molt positives” i els darrers dies el ministre ha formalitzat en una carta enviada al vicepresident de la institució les raons que tindria Andorra per tal que la institució bancària de la UE hauria de poder avaluar possibles ajuts al Principat.

Comentaris (4)

Trending