Divisió entre els clubs de Segona B per la proposta per finalitzar la temporada

El principal punt de discrepància és si s’accepta o no que es doni per acabada la lliga regular amb l’actual classificació i no agrada la possible ampliació d’equips i grups a la categoria

Un instant del duel de Copa amb l'Andratx.
Un instant del duel de Copa amb l'Andratx.

Els clubs de Segona B que pertanyen a la Federació Catalana de Futbol (FCF), entre ells l’FC Andorra, es mostren dividits davant la possibilitat de posar fi a la lliga regular amb l’actual classificació. Així va quedar de manifest en la reunió telemàtica mantinguda entre les entitats i l’ens federatiu, que volia analitzar la proposta de la Federació Espanyola. On sí que hi hauria una certa entesa és en mostrar-se contraris a una ampliació de la categoria, amb fins a 98 clubs, fet que obligaria a crear més grups.

Aquesta era una de les claus de la proposta feta pel president de l’RFEF, Luís Rubiales. I no agrada. Entenen que la vida a la categoria, ja molt complicada actualment, encara ho seria més. I encara més en el context de crisi econòmica profunda que deixarà l’emergència sanitària provocada per l’expansió del coronavirus. En una categoria on aconseguir ingressos ja és una feina àrdua, encara aniria a pitjor.

On sí que no hi ha acord és en la proposta de donar per acabada la temporada. I, especialment, en com es disputaria el play-off. Clubs com el Barcelona B, el Sabadell o el Cornellà no ho veuen amb mals ulls. Clar que, en el seu cas, la finalització exprés els ficaria en la fase d’ascens. En canvi, Lleida i Cornellà, que estan a prop, no es mostren d’acord. Durant la trobada es va parlar, fins i tot, de la possibilitat d’ampliar fins a vuit els equips que disputessin la promoció.

Tampoc veuen amb mals ulls la proposta federativa el Prat i el Badalona. En el seu cas, els beneficiaria que no hi hagi descensos, ja que ocupen posicions que, en circumstàncies normals els comportaria baixar a Tercera. Des de l’Andorra, per ara, es prefereix “escoltar” i “analitzar” la situació, conscients que encara queden moltes reunions a fer. El pla Rubiales, de fet, necessitaria gairebé un suport unànime, ara per ara, complicat d’obtenir si es vol tirar endavant sense risc d’impugnacions.

Comentaris

Trending