Diversos sanitaris de l’hospital aïllats després d’una primera tongada de tests d’anticossos

Aquest dilluns ja s’han fet proves a un bon grapat de professionals que, en alguns casos, han de realitzar els exàmens d’immunitat a la resta de treballadors del SAAS

-
-
Diversos professionals sanitaris de l’hospital han estat convidat a aïllar-se preventivament aquest dilluns arran dels primers tests d’anticossos que s’han començat a fer entre el personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Ni dimarts ni dimecres. Les primeres proves ja es van fer ahir i n’hi va haver que van indicar que el testat tenia immunoglobulines M actives. Això vol dir, que a falta d’una prova PCR determinant, en principi aquestes persones estarien contagiades i hi hauria risc que alhora fossin transmissores.

Moltes de les persones que es van sotmetre ahir als tests són professionals que en les properes hores hauran de fer les puncions a d’altres companys del SAAS. De fet, la previsió última és que aquest matí a les 6 es comencessin a fer les proves de forma més àmplia a tots aquells professionals que han estat treballant de matinada. Abans d’acabar el seu torn, s’han hagut de sotmetre a la punxada al dit tipus glucosa. Fins ara, a no ser que es tinguessin símptomes clars compatibles amb el coronavirus, no s’havien realitzat proves.

I tot i així han estat molt els sanitaris que han donat positiu. Aquest dilluns, també. Els tests d’anticossos han permès dictaminar que hi ha sanitaris -es van testar metges, radiòlegs, infermers, llevadors, personal més de caire logístic…- que tindrien la malaltia activa tot i que de caràcter lleu, ja sigui perquè estan en fase de superar-la o perquè tot just la inicien, segons les fonts. En tot cas, la instrucció hauria estat que cal que es quedin a casa. En principi, solament una doble PCR negativa hauria de permetre ‘desaïllar-los’.

Aquest dimarts es fan les proves tant als sanitaris com als integrants dels cossos especials. I per a demà, dimecres, han estat convocades totes les persones que s’han prestat voluntàries per dotar dels recursos humans necessaris els laboratoris mòbils que hi haurà per les diferents parròquies. Els familiars de totes aquestes persones també passaran pels ‘stop labs’ fins diumenge i a partir de dilluns, si les previsions no fallen, s’iniciaran les proves a la població en general.

imatges enregistrades pel SAAS mentre es feien els tests a pilots d'helicòpters sanitaris

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending