Divendres ja es pot demanar cita per a una prova d'anticossos que té una fiabilitat superior al 95%

Es pot fer a partir dels 2 anys d'edat i els primers en efectuar-la seran els voluntaris, que s'hauran d'inscriure a la plataforma de seguiment creada per Govern

-
-
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat, que a partir d'aquest divendres, ja es pot demanar cita prèvia per a fer la prova d'anticossos del del cribratge massiu. Es podrà fer a través de la plataforma creada per Govern per fer el seguiment de l'epidèmia. Els primers en efectuar-la seran els voluntaris, que estaran en els diversos 'stop labs' que hi haurà a tot el país. 

Martínez Benazet ha subratllat que els tests d'anticossos es poden fer a tota la població a partir dels 2 anys d'edat. "Com a eina diagnóstica de la malaltia no, però per a detecció d'anticossos tenen fiabilitat i especificitats superiors al 95%", segons ha destacat durant la roda de premsa d'aquest dijous.

El ministre ha indicat que les persones que vulguin fer-se la prova ja es podran inscriure a partir d'aquest divendres a la plataforma telemàtica posada en marxa per fer el seguiment de l'evolució de la malaltia. També ha comentat que, sempre que sigui possible, s'intentarà donar hores comunes a totes les unitats de convivència. És a dir, que tota la família pugui anar al mateix lloc i al mateix temps a fer-se el test.

"Ja anirem informat de tot el procés", ha manifestat per afegir que "amb els resultats dels tests d'anticossos "s'apel·larà al criteri de corresponsabilitat i lluita solidària. Cadascú de nosaltres sabrem quines coses podem fer i quines no per no posar en risc a la població".També ha anunciat que es posarà en marxa un 'stop lab' pels treballadors fronteres a Sant Julià de Lòria.

 

Comentaris (1)

Trending