Discrepàncies entre Martí i Cinca pel manteniment del director econòmic del SAAS

Comentaris

Discrepàncies entre Martí i Cinca pel manteniment del director econòmic del SAAS
Discrepàncies entre Martí i Cinca pel manteniment del director econòmic del SAAS

Tot i l’unionisme que el Govern vol vendre de portes en fora i malgrat que, certament, els components de l’executiu fan pinya públicament cada cop que algun dels seus integrants es veu afectat per algun problema major, no tot són flors i violes. El futur del director econòmic i de recursos generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Quirze Font, enfronta el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre de Finances, Jordi Cinca.

Martí en voldria prescindir. Seria, a parer seu, un senyal inequívoc més de voler posar ordre a l’hospital i, alhora, treure responsabilitat a l’exdirector general del centre Lluís Burgués. I més encara quan pesen sobre el SAAS multitud de dubtes sobre la seva gestió i el propi Govern ha portat l’organisme a la fiscalia arran dels darrers informes del Tribunal de Comptes. Cert és, també, que el propi executiu ja adverteix el ministeri públic que a parer seu, és a dir, en opinió governamental, no hi ha res més que faltes administratives.

Cinca no està disposat a deixar caure una de les poques peces que li queden del seu ja minvat entorn ‘cinquista’. Quan els demòcrates van aterrar a l’edifici administratiu, una de les decisions més importants i que més maldecaps va portar va ser el repartiment de poder. El titular de Finances volia una quota notable. Més enllà del control del seu departament -amb la incorporació, per exemple, de qui va ser directora de l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA), Clàudia Cornella, per a les tasques que finalment s’han consolidat en la secretaria d’Estat per a les Relacions Internacionals financeres-, Cinca va ‘fitxar’ altres persones del que popularment es va denominar l’ala ‘cinquista’.

Per motius diversos, però, tres de les cares més visibles d’aquella ala ja van saltar durant el primer mandat mateix. Josep Maria Pla no es va consolidar en la direcció general del SAAS. Tampoc va poder ‘retenir’ la ‘prefectura’ de protocol Marina Fité. I Francesc Robert va acabar destituït com a director general de RTVASA després de setmanes de disputes i enmig, ara, d’un plet legal que en primera instància ha donat la raó al periodista en considerar que va ser víctima d’un acomiadament per motivacions improcedents.

Per tant, a Cinca només li queda, del seu ‘equip’, Quirze Font al SAAS i Josep Delgado a la CASS. Però la manera de funcionar de Font no acaba de convèncer en determinats sectors. I tampoc no acabaria d’agradar Toni Martí. En el director econòmic del SAAS es focalitzen els dubtes sobre algunes de les ‘males praxis’ que hauria detectat el Tribunal de Comptes. La seva sortida, segons fonts de l’entorn del cap de Govern, seria una manera de limitar o reduir les eventuals responsabilitats que es poguessin atribuir a Lluís Burgués, un home, en aquest cas, de la confiança de Martí.

Comentaris

Trending