El resident detingut per l’atropellament mortal d’un ciclista a Martinet avançava en una zona amb línia contínua

L’home, de 75 anys i natural de Barcelona, ha envestit amb el seu tot-terreny quan conduïa en direcció al Principat la bicicleta que pilotava un veí de Puigcerdà de 49 anys

Totterreny andorrà implicat just en el lloc de l'accident; a l'esquerra, el conductor resident a punt de sotmetre's al control d'alcoholèmia.
Totterreny andorrà implicat just en el lloc de l'accident; a l'esquerra, el conductor resident a punt de sotmetre's al control d'alcoholèmia.
Els mossos d’esquadra han detingut aquest migdia un resident a Andorra la Vella arran de l’atropellament mortal que ha protagonitzat d’un ciclista a la carretera N-260, al terme de Montellà-Martinet. L’home que anava damunt la bicicleta al costat d'un altre company ha mort pràcticament a l’acte. El sinistre ha passat poc abans de 2/4 d’1, que és quan han rebut l’avís els cossos de seguretat i de salvament catalans. I el conductor que viu al país hauria avançat en una zona amb línia contínua i s'hauria trobat el ciclista de cara i sense poder-lo evitar.

La policia catalana ha confirmat a l’Altaveu que el detingut, de nacionalitat espanyola i nascut el 1943, és l’implicat en el xoc mortal. I que ha estat arrestat per un delicte contra la seguretat viària per homicidi per imprudència. Tant en el control d’alcoholèmia com en el test d’estupefaents ha donat negatiu. Encara que inicialment no es descartava que els propis mossos alliberessin el detingut alguna mesura cautelar com l’obligació de presentar-se al jutjat quan fos requerit, aquesta circumstància es va desestimar. L'home ha passat la nit en qualitat de detingut a la comissaria dels mossos de la Seu i està previst que passi a disposició durant la jornada d'aquest dilluns, també a la capital urgellenca.

La víctima mortal, de 49 anys, vivia justament a la capital de la Cerdanya, cap a on es dirigia amb un altre company, que sortosament ha resultat il·lès. El resident al Principat circulava, justament, en direcció a Andorra. El vidre davanter del tot-terreny ha sofert un fort impacte arran de la virulenta trompada amb el ciclista. A mida que avancin les indagacions dels mossos en relació amb les possibles causes de l’accident es decidirà deixar en llibertat el conductor resident al país o, per contra, mantenir-lo en arrest i passar-lo posteriorment a disposició judicial.

Les primeres hipòtesis apunten que el conductor resident al país hauria envaït el carril contrari. En concret, segons algunes fonts, el conductor hauria fet un avançament en una zona amb línia contínua i s'hauria trobat de cara el ciclista, que ha envestit virulentament i sense poder-lo esquivar en cap moment. L’home implicat en el malaurat sinistre, vidu, fa aproximadament un lustre que viu sol al Principat i des d’aquí, tot i que jubilat, manté diversos negocis i contactes, també familiars, a Barcelona on, per tant, es trasllada tot sovint. En concret, segons les fonts consultades, és veí de la zona de Riberaygua i travesseres, també coneguda com de Prada Ramon, a la capital del Principat.

Comentaris (2)

Trending