Detingut un empresari del Pas per violència domèstica i possessió d'armes il·legals

Comentaris

Detingut un empresari del Pas per violència domèstica i possessió d\'armes il·legals
Detingut un empresari del Pas per violència domèstica i possessió d\'armes il·legals

La policia ha detingut un conegut empresari del sector de la restauració del Pas de la Casa acusat d’agredir la seva exparella i controlar-li les comunicacions, com a mínim les telefòniques. Alhora, i en un registre domiciliari posterior a l’arrest, el cos d’ordre va localitzar un petit arsenal armamentístic que l’home, un resident francès de 44 anys, tenia de forma il·legal. No és la primera vegada que al detingut se li troben armes no declarades.

Els fets que haurien desencadenat la detenció i escorcoll posterior van tenir lloc aquest diumenge poc després de les 10 del matí al Pas de la Casa. L’arrest és un dels catorze que va practicar la policia durant la setmana passada, segons la comunicació feta aquest dilluns. Poc abans de la detenció de l’empresari, també al Pas es van detenir dos homes més en relació amb una altra baralla en l’àmbit domèstic.

Segons les fonts consultades, l’empresari del Pas va agredir la seva exparella, a la qual li retreia que estigués increpant-lo per haver trencat una relació d’anys. Segons les fonts, la dona, també resident al Pas i empleada en un conegut establiment del poble encampadà, també hauria increpat l’actual parella de l’ara detingut. Sia com vulgui, la policia el va detenir com a autor d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic.

Amb posterioritat, es va fer el control domiciliari on es localitzarien diverses armes no declarades. D’aquí que s’imputés a l’home un delicte contra la seguretat col·lectiva. Entre altres coses es va trobar un accessori làser prohibit, ja que s’equipara a una arma de foc. Amb aquest objecte hauria dut a terme accions qualificades com a delictes contra la intimitat i la inviolabilitat del domicili. A l’arrestat també se li va atribuir un delicte d’accés informàtic remot a les comunicacions i dades contingudes en el telèfon mòbil de la seva parella sense el consentiment d’aquesta.

Quant a l’altre aldarull que hi va haver al Pas aquest diumenge, els detinguts van ser un resident de 25 anys i un turista de 20. Aquest segon hauria estat el que s’hauria batussat amb la seva parella, causant-li lesions. Alertada per l’agressió, una patrulla de la policia es va personar poc després de les 8 del matí al lloc dels fets. El presumpte agressor va adoptar “una actitud molt hostil envers els agents actuants”. El seu acompanyant, familiar i resident al país, va afegir-se a les increpacions. Tots dos van ser detinguts, en aquest cas, per maltractaments, amenaces, injúries i resistència greu a funcionaris a l’exercici de les funcions.

Baralla en un restaurant de Sant Julià

Una altra de les detencions anunciades aquest dilluns per la policia es va produir aquest diumenge a la nit a Sant Julià. El cos de l’ordre va arrestar un home resident de 58 anys com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat col·lectiva, contra la integritat física i contra l’honor. La policia va alertada arran d’una baralla en un restaurant. Una de les parts hauria esgrimit una navalla. Quan els agents van voler qüestionar el resident sobre els fets, aquest hauria adoptat una “actitud grollers envers els agents, i profereix diferents insults a aquests”, segons contempla el comunicat fet públic pel departament de policia.

Entre les altres detencions hagudes la setmana passada al Principat, se’n citen dues referides a l’accés al país amb droga (dos joves residents de 19 anys que entraven a Andorra amb 380 grams de marihuana) o amb el consum i tinença de cocaïna (hi ha implicats tres residents d’entre 32 i 38 anys que van ser detinguts a primera hora de la matinada de diumenge a la Massana). També es van arrestar dues persones per conduir sota els efectes de l’alcohol i tres més relacionades a delictes diversos: contraban, violència domèstica i desobediència a una ordre d’expulsió.

Comentaris

Trending