Detingut i empresonat a la Comella un alemany recercat per Interpol

De 29 anys, estava condemnat a més d’un any de presó per tràfic de drogues i s’hauria ‘amagat’ al Principat

-
-
Un home alemany de 29 anys està empresonat a la Comella des de divendres a la tarda arran d’un procés activat per les autoritats judicials i policials del seu país i gestionat a través d’Interpol. L’home estaria condemnat a més d’un any de presó per tràfic de drogues i s’hauria escapolit del seu país. Encara que han transcendit poques dades, faria un cert temps que estaria ‘amagat’ al Principat, on disposava de vincles que el permetien passar més o menys desapercebut.

La detenció, segons fonts coneixedores de l’operació, s’hauria produït dijous a la Massana encara que feia dies que se sabia que acabaria succeint arran de la detecció de l’home al país i dels diversos contactes que s’havien produït entre autoritats dels dos països. Com és habitual en aquests casos, la disposició judicial va ser pràcticament un tràmit: el batlle de torn l’únic que fa és revisar que la detenció s’ha produït respectant els drets de l’arrestat i que l’arrestat és qui realment el país requeridor sol·licita.

A partir d’ara s’inicia el procés d’extradició. Les autoritats alemanyes tenen 40 dies per formalitzar la reclamació aportant un dossier que motivi perquè les autoritats judicials el busquen. Encara que els processos d’extradició poden arribar a durar fins i tot mig any, algunes fonts han assegurat que es preveu que aquest cas sigui més ràpid. Això passaria, però, perquè el reclús acceptés el trasllat cap al seu país.

Segons fonts properes a la investigació, l'home no feia llargues estades al Principat però sí que hi venia i en marxava tot sovint des de feia un temps. La demanda de detenció provisional va ser emesa ja fa un temps per Interpol Wiesbaden (Alemanya), la capital de l'Estat federat alemany de Hesse.

Comentaris (1)

Trending