Demòcrates valora molt positivament “la mescla de frescor i experiència” i la “paritat natural” del nou Govern

El grup parlamentari liderat per Carles Enseñat i Mònica Bonell ostentarà la presidència de quatre de les vuit comissions legislatives

-
-
El grup parlamentari demòcrata valora de manera molt positiva que al nou Govern de coalició hi hagi una “mescla” de persones que ja han ostentat responsabilitats ministerials amb la “frescor de gent que arriba per primera vegada”. Alhora, la formació considera del tot lloable que s’hagi “aconseguit de manera natural” un executiu paritari. Demòcrates també se senten molt còmodes amb les persones triades tant per Liberals com per Ciutadans Compromesos (CC) per liderar departaments ministerials.

El grup demòcrata s’ha reunit aquest matí per repartir-se les funcions que hauran de desenvolupar a partir d’ara a cada comissió legislativa. En sortiran, com era de preveure, Xavier Espot, Jordi Torres i Joan Martínez Benazet, que assumeixen tasques executives. Al seu lloc, accedeixen al Consell General Justo Ruiz i Joan Carles Ramos, que aquest matí ja han estat treballant amb la resta de companys, i Berna Coma. Els presidents del grup, Carles Enseñat i Mònica Bonell, han anunciat el repartiment de funcions.

Gràcies a un pacte amb CC, Demòcrates afegirà una més a les tres presidències de comissió que per repartiment els tocava. També ostentarà tres vicepresidències. El PS en tindrà dos i dos, els liberals i terceravia un i un i CC, al final, es queda amb una vicepresidència. Enseñat i Bonell han anunciat que els dos representants demòcrates a la junta permanent, formada per sis consellers -tres sorgits de la circumscripció nacional i tres més de les parroquials-, seran Maria Martisella i Justo Ruiz.

Els representants demòcrates a les delegacions internacionals, algunes de les quals s’han de sotmetre a votació, seran Núria Rossell (Francofonia), Maria Martisella (UIP), Sandra Codina (OSCE) i Mònica Bonell (Consell d’Europa). Quant a les comissions, els representants que hi proposaran els demòcrates (a raó de tres dels vuit membres que componen cadascuna) són els següents: Maria Martisella, Ester Molné i Joan Carles Ramos a Interior; Mònica Bonell, Berna Coma i Justo Ruiz a Política Territorial i Urbanisme; Carles Enseñat, Mònica Bonell i Berna Coma a Exteriors; Sandra Codina, Berna Coma i Joan Carles Ramos a Sanitat i Medi Ambient; Mònica Bonell, Maria Martisella i Núria Rossell a Economia; Carles Enseñat, Ester Molné i Maria Martisella a Finances; Sandra Codina, Justo Ruiz i Núria Rossell a Socials; i Sandra Codina, Justo Ruiz i Núria Rossell a Educació i Cultura.

La formació taronja assegura que "ens han agradat molt els noms tant de Liberals com de Ciutadans Compromesos" per ocupar carteres ministerials

Una vegada anunciades les propostes demòcrates, Enseñat i Bonell han valorat la composició del nou executiu. El president del grup parlamentari de DA ha assegurat “trobar bé” que hi hagi una “mescla de gent que ja ha tingut experiència en el mateix ministeri”, com Maria Ubach i Jordi Torres, amb ministres que ja han mostrat la seva vàlua en altres departaments (en referència a Èric Jover), amb “gent molt implicada” en el seu àmbit com Joan Martínez Benazet i, també, “gent nova que aport molt”

La barreja, per tant, d’experiència i “la frescor de gent que arriba per primera vegada ens ha agradat molt”, ha afirmat un Carles Enseñat, que ha remarcat que també “ens han agradat molt els noms tant de Liberals com de CC”. I ha posat l’exemple de Jordi Gallardo i Judith Pallarés amb els quals ja ha coincidit a la cambra parlamentària. Al seu torn, Mònica Bonell, presidenta suplent, s’ha “felicitat” perquè “de manera natural” s’hagi assolit un Govern paritari. Bonell ha remarcat que malgrat que era “una voluntat”, al final la paritat s’ha assolit de manera espontània, una situació que encaixa perfectament amb la pretensió demòcrata d’aconseguir la igualtat de forma “natural” i sense imposicions ni establiments de quotes.

Comentaris (1)

Trending