Demòcrates planteja un transport comunal per unir els diversos pobles de Canillo amb el nucli central

La candidatura que lidera Francesc Camp destaca la feina feta per l’actual comú amb la posada en marxa del servei Com a Casa, que hauria de ser l’esquer de la gent gran

-
-

El candidat de Demòcrates al consolat de Canillo, Francesc Camp, ha anunciat aquest diumenge la intenció de posar en marxa un servei de transport comunal amb la voluntat d’afavorir la mobilitat entre els diversos pobles de la parròquia i el nucli central. Camp ha fet l’anunci, sense exposar-ne massa detalls, durant una trobada amb la gent gran de la parròquia, de qui n’ha destacat l’empenta alhora que la voluntat que puguin continuar fent tantes o més activitats que fins ara, amb el servei Com a Casa com un dels pilars fonamentals.

Camp ha destacat que el col·lectiu de la gent gran ha crescut molt els darrers anys: “Tenim més de 180 padrins de més de 75 anys”, el que representa un 25% més que fa cinc anys. El cap de la llista taronja canillenca s’ha compromès, davant dels padrins amb els quals s’ha trobat, a treballar per facilitar-los el seu dia a dia, sobretot pensant en els que tenen més problemes d’autonomia. Així mateix, el programa taronja també contempla accions perquè tots ells “s’impliquin al màxim a l’activitat social de la parròquia”. 

Camp ha explicat que “volem oferir-los un gran gruix d’activitats”, bona part de les quals es gestionaran des del nou centre Com a Casa a l’edifici Perecaus, inaugurat aquesta tardor. Un punt de trobada on poden dinar, fer exercici físic o cognitiu. A la vegada, “volem que participin com a voluntaris” en l’organització de festes tradicionals i altres actes que els puguin interessar. “Podran apuntar-se al comú i, quan s’hagi de fer l’activitat, se’ls demanarà ajuda”, ha explicat. Finalment, també es volen organitzar trobades intergeneracionals perquè els padrins i padrines expliquin als més joves històries i anècdotes sobre Canillo. És una manera “d’afavorir la cohesió social de la parròquia”, ha exposat. 

D’altra banda, i pel que fa a la gent gran que té més problemes d’autonomia, una de les accions que planteja la candidatura taronja és la de comptar amb una persona al comú perquè en faci el seguiment. “Anirà a casa seva, parlarà amb ells i, si detecta un deteriorament d’autonomia, es posarà en contacte amb el Servei d’Atenció Domiciliària del Govern, perquè actuï si s’escau”. El projecte del transport comunal que hauria d’enllaçar els diversos pobles de la parròquia està pensat, en gran mesura, per a les persones que no es poden desplaçar fins al nucli de Canillo. 

 

Comentaris (1)

Trending