Demòcrates d’Escaldes anuncia un paquet d’accions per pal·liar la problemàtica de l’habitatge

Posaran a disposició del Govern un terreny de l'avinguda del Pessebre perquè el pugui incorporar al fons publicoprivat

Comentaris

Èric Castellet i Lorena Jordana.
Èric Castellet i Lorena Jordana.
El número 7 de la llista de Demòcrates Independents d’Escaldes-Engordany, Enric Castellet, i la número 6, Lorena Jordana, han detallat aquest dimecres les propostes sobre habitatge que duran a terme si guanyen les eleccions del 15 de desembre. Són accions que cerquen augmentar l’oferta d’immobles, ha exposat Castellet, i que no es plantegen a curt termini, sinó que s’han pensat perquè segueixin tenint efecte a mitjà i llarg termini.

En primer lloc, ha detallat Castellet, es posarà a disposició del Govern el terreny de l'avinguda del Pessebre de davant del cementiri, perquè el pugui incorporar al fons publicoprivat d’habitatges que s’impulsarà pròximament.

En segon, s’està estudiant l’opció de destinar les plantes superiors de l’edifici sociocultural de Fiter i Rossell a pisos de lloguer a preus assequibles. En aquest punt, el número 7 de la llista ha garantit que els veïns de la zona no perdran els serveis bàsics que ofereix aquest edifici, i que únicament es reubicaran algunes activitats socials que s’hi desenvolupen. Castellet també ha anunciat que es donarà incentius als promotors d’edificis. Per exemple, en lloc de compensar econòmicament el comú quan vulguin desenvolupar un projecte, podran cedir pisos per a lloguer.

En matèria de pisos turístics, tots els que no compleixin la normativa vigent es recuperaran per a ús residencial. Així mateix, els propietaris de pisos turístics també rebran incentius en cas que els retornin al mercat de lloguer.

Finalment, Demòcrates Independents també proposen que la cessió obligatòria del 15% en sòl urbà que els propietaris han de donar al comú sigui inferior en cas que el projecte es destini a pisos de lloguer a preus accessibles. Totes aquestes mesures, ha garantit Castellet, es faran amb la col·laboració i complicitat del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending