Del coll de la Botella fins als prats de la vall Madriu: el viatge de més de mil ovelles

La transhumància encara es manté periòdicament al Principat, per dur la cabana ovina cap als prats de muntanya

-
-
Com cada estiu, aquest matí alguns conductors que no n’estiguessin al corrent s’hauran sorprès de veure, especialment a la sortida encampadana del túnel de les Dos Valires, el nombrós grup d’ovelles que fan el viatge ‘transhumantic’ des de les granges o els camps d’alta muntanya fins a prats de menys alçada que els han de garantir l’estada i el menjar els propers mesos.

Més de mil ovelles de diverses explotacions van iniciar el viatge dijous des del coll de la Botella fins a Sispony, on van fer nit. Aquest matí de divendres, el trajecte s’ha reactivat passant per l’interior del túnel de les Dos Valires. L’estampa dels trams de les carreteres CG3 i CG2 recordava vells temps, on aquestes imatges eren més freqüents, però que encara avui, al Principat, es repeteixen cada estiu. La destinació final per a la majoria d’animals són els prats de la vall del Madriu.

Tant per als animals com per als pastors que les guien, el camí no és senzill. El cansament es deixa entreveure, malgrat que la data és assenyalada en el calendari ramader i suposa també una mena de festa, atès el ressò que se li dóna. Alguns conductors, a la sortida d’Escaldes en direcció a Encamp, s’han trobat amb la comitiva i han hagut de fer algunes estones d’espera tot i els avisos que s’havien donat des de Mobilitat de la incidència més que programada i prevista.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending