“De fer festa major a fer llibertinatge hi va un tros”

El Govern i tots els grups parlamentaris es mostren d’acord amb endurir les penes en la Llei de seguretat pública per tal de frenar l’increment del consum d’alcohol i drogues

Moment en què els agents intenten fer entrar dins el cotxe policial un dels detinguts.
Moment en què els agents intenten fer entrar dins el cotxe policial un dels detinguts.
El Govern i totes les formacions polítiques amb representació a la cambra parlamentària estan d’acord en endurir les penes -tant pecuniàries com privatives de llibertat- que actualment contempla la Llei de seguretat pública per tal de frenar l’increment del consum d’alcohol i drogues, especialment entre els joves, que s’ha evidenciat els darrers temps. El canvi legislatiu que ara es començarà a treballar té el punt de partida en els aldarulls haguts el juliol passat durant la festa major de Sant Julià.

La proposició de llei que ha estat acceptada a prendre’s en consideració, això vol dir a treballar-la en comissió, la van impulsar els tres grups parlamentaris que donen suport al Govern. I si bé ha estat el ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, qui n’ha defensat la seva idoneïtat, ha estat el conseller general president del grup de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, qui ha defensat més vehement i clarament la proposta. De fet, Naudi, que no s’ha tallat de dir que no es pot tolerar que els joves es pixin i vomitin al portal dels veïns tot fent ‘botellón’, una pràctica que es vol eradicar, ha deixat clar que “de fer festa major a fer llibertinatge hi va un tros” i si algú es pensa que “s’hi val tot, tot no s’hi val”.

Tres dels representants dels grups de la majoria -l’esmentat Naudi especialment, però el demòcrata Joan Carles Ramos i la liberal Eva López- han anat desgranant algunes de les mesures que es pretenen implantar si tira endavant la modificació legislativa tal i com la planteja la proposició presentada pels grups majoritaris. Per exemple, no es podrà escopir ni vomitar pel carrer o fer ‘botellón’ o beure alcohol més enllà d’on se celebri una festa. I celebrar una festa és en un punt concret i el seu radi d’acció immediat, no pas tota la parròquia, ha recordat Naudi, que ha defensat el dret a descansar d’aquells veïns que tenen altes responsabilitats o no volen participar d’una celebració. També s’ha deixat clar que els establiments que detectin persones consumint drogues a l’interior ho hauran d’alertar les autoritats o que es juguen penes de presó aquelles botigues que venguin alcohol a menors.

López, això sí, ha volgut fer una defensa dels molts menors i els seus pares i mares que tenen clar que l’alcohol i les drogues poden constituir un greu perjudici. “Sí que és veritat que tenim un problema, però també considero que la majoria dels nostres joves estan en contra de les drogues” i estan conscienciats sobre el mateix. De la mateixa manera, la consellera general socialdemòcrata Judith Salazar, que ha mostrat el suport del seu grup a l’enduriment de les penes, ha deixat clar que no tot passa per les sancions, que tot sovint suposen un perjudici pels pares però no aconsegueixen l’efecte volgut amb els menors, i ha reclamat que via esmenes la proposició de modificació contingui més elements de reeducació i rehabilitació.

 

Comentaris (3)

Trending