De 'col·locar' Vall Banc a JC Flowers a 'supporter' d'Alain Juppé: totes les cares d'Stephane Vojetta

Comentaris

De \'col·locar\' Vall Banc a JC Flowers a \'supporter\' d\'Alain Juppé: totes les cares d\'Stephane Vojetta
De \'col·locar\' Vall Banc a JC Flowers a \'supporter\' d\'Alain Juppé: totes les cares d\'Stephane Vojetta

De buscar des de Madrid un comprador per a Vall Banc a donar suport, des d’Andorra suposadament, a Alain Juppé com a candidat a liderar la dreta francesa en les eleccions de l’any que ve. El ventall de facetes de Stephane Vojetta és molt ampli. O això sembla. Aquest financer especialitzat en buscar inversors per a iniciatives bancàries o financeres és un dels ‘culpables’ de l’aterratge de JC Flowers al Principat. Aparentment, l’home està establert a la capital d’Espanya, des d’on dirigeix la firma Key Capital, però ara també apareix com a responsable del comitè de suport a Juppé al Principat.

Vojetta té una dilatada trajectòria en la recerca d’empreses per a projectes financers. No era la primera vegada que buscava company de viatge o comprador per a una entitat bancària amb problemes. Ho va fer, per exemple, amb Caja Castilla la Mancha. Llavors, Vojetta treballava per a la firma bancària suïssa UBS. A Key Capital, l’Agència estatal de resolució d’entitats bancàries (AREB) li va assignar, sense cap mena de concurs ni res que se li assemblés, l’encàrrec de trobar entitats interessades en Vall Banc. Vojetta era i és el portaveu de la firma que es va encarregar del procés de selecció. El financer no és un desconegut total del Principat. Ben al contrari.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, malgrat que ara no té cap relació domiciliària formal a Andorra, sí que l’havia tingut. El 2001, per exemple, apareixia lligat a Vojetta i a través d’una societat un domicili a les cases d’Arinsal. Per tant, alguns vincles tenia amb el Principat. Per aquella època, aquest home format a l’ESSEC Business School entre els anys 1994 i 1997, Vojetta ja treballava a UBS, en aquell període a Londres. De fet, a la capital britànica hi va ser, segons figura en el seu currículum públic a les xarxes socials, entre el 1998 i el 2004. Abans d’aquella data havia estat per poc temps a PricewaterhouseCoopers (Pwc) i al gabinet militar del primer ministre francès, a París. Va ser encara no un any entre el 1998 i el 1999. Llavors el màxim dirigent executiu de la República era el socialista Lionel Jospin, que havia succeït, justament, Alain Juppé.

Vojetta, després d’estar-se a UBS Londres, va fer el salt a la delegació d’UBS a Madrid. Sempre en projectes d’inversió i fins al 2012. Posteriorment s’enrolaria en altres projectes més personals. I que manté en l’actualitat. Així, el 2013 passaria a ser el propietari d’Inflexion Capital Partners. I més tard s’ha vinculat a Key Capital Partners i Kenobi Ventures, sempre amb papers destacats, ja sigui en l’àmbit executiu de les firmes en qüestió, ja sia com a soci i fundador. ¿Per què l’AREB recorre a Key Capital i a Stephane Vojetta per encomanar-li la recerca de comprador per al banc pont? És un misteri que ni les preguntes parlamentàries no han aconseguit aclarir. És d’aquella informació -els plecs de condicions relatius al procés de subhasta de Vall Banc mai no s’ha facilitat- que es considera confidencial i no apte per al consum democràtic.

I ara, amb Vall Banc ja col·locat sota les urpes del fons voltor JC Flowers, Vojetta apareix com el promotor del norantè comitè de suport a Alain Juppé. El comitè andorrà. Però Vojetta i els seus projectes empresarials estan sempre ubicats a Madrid. Un misteri més. I ja no vindrà d’un.

Comentaris

Trending