‘d’Acord’ deixa clara l’oposició a què l’heliport nacional es construeixi a la zona de Tresoles

La plataforma ciutadana que s’oposa al projecte demana a les formacions polítiques que mostrin el seu refús a la instal·lació

-
-
Els candidats de la llista de ‘d’Acord’ a Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Marc Magallón, ha volgut deixar clara la seva oposició a la possibilitat que l’heliport nacional s’ubiqui a la zona de Tresoles. Tots dos han posat en evidència que el terreny escollit pel Govern no és ideal per aquesta instal·lació tant per l’elevat cost econòmic que tindria el projecte com per la contaminació sonora i el risc d’accidents que representaria per a molts veïns de la parròquia escaldenca.

La plataforma antiheliport que al seu dia es va impulsar al seu dia fonamentalment des d’Escaldes per mostrar la seva oposició al projecte heliportuari de les Tresoles ha enviat una comunicació a totes les formacions demanant que indiquin clarament en els seus programes electorals que no consideren que l’espai a tocar de la central de FEDA sigui la millor opció. El col·lectiu pretén fomentar el vot entre aquelles candidatures que mostrin de forma indubtable el seu refús a l’heliport de les Tresoles.

Gili i Magallón han recordat que, ja fa mesos, en reunió de poble i davant un bon nombre de ciutadans inquiets, van expressar de forma clara el seu ‘no’ a què la instal·lació aeroportuària se situï on té previst l’executiu demòcrata. De fet, la número 1 de la llista ha posat en relleu que “a nivell parlamentari hem fet molt seguiment i va quedar evidenciat amb les demandes d’informació realitzades que aquesta no és la millor ubicació”. Així, el terreny de Tresoles és “un lloc complicat, que farà que l’heliport costi molts diners”. Per la seva banda, Magallón ha lamentat que “Escaldes serà la parròquia més afectada per la contaminació sonora i pel risc en els enlairaments i en els aterratges”

Per tots aquests motius, els dos candidats han defensat que la parcel·la no és una bona opció. “Vam fer una valoració tenint en compte els paràmetres que s’havien analitzat amb altres terrenys i tenim el convenciment que no és un bon lloc”, ha recordat Gili, que també ha criticat que “no s’ha fet cap estudi de viabilitat econòmica”. Per la seva banda, el número dos de la llista escaldenca de ‘d’Acord’ ha apuntat que “hi ha altres propostes molt millors per aquesta instal·lació” i ha recordat que “hi ha diferents propostes d’àmbit privat que també volen muntar el famós heliport”.

Comentaris

Trending