‘d’Acord’ celebra que la majoria de forces s’apuntin al “pacte d’Estat per les pensions”

Les candidatures territorials de socialdemòcrates i liberals remarquen la seva aposta per la transparència i el diàleg en qüestions de la transcendència de la CASS o la Unió Europea

-
-
Ja sia a Ordino, ja sia a Escaldes, els candidats de ‘d’Acord’, la marca que uneix a les circumscripcions parroquials els socialdemòcrates i els liberals, remarquen la seva clara aposta, tant a les territorials com a la nacional amb els seus ‘pares’, PS i L’A, pel diàleg i la transparència, que creuen que han de ser signe inequívoc en qüestions cabdals com la sostenibilitat de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) o la negociació amb Europa. El candidat de ‘d’Acord’ a Ordino, Marc Galabert, ha celebrat que la majoria de forces, almenys les que han tingut fins ara representació parlamentària, estiguin a favor d’un pacte d’Estat per les pensions. 

A la casa pairal ordinenca i en el marc d’un berenar en què han aprofitat per presentar la candidatura, els integrants de la llista ‘d’Acord’ han exposat els principals punts del programa. El cap de llista, Marc Galabert, ha manifestat que “amb l’acord -PS i L’A- portem imprès l’ADN del diàleg, i penso que el diàleg s’està fent patent quan aquests dies de campanya electoral veiem que la majoria de formacions polítiques advoquen per un pacte d’Estat per la CASS que augmenti les pensions”. I justament, “només la voluntat de pacte i de diàleg és el que permetrà fer sostenibles les pensions a llarg termini”, ha asseverat. 

Així mateix, el candidat de ‘d’Acord’ per Ordino ha afegit que “el pacte no només ha de ser entre forces polítiques sinó a nivell intergeneracional”, doncs “com tractem els padrins i padrines avui és un reflex pels nostres fills de com volem que ells ens tractin quan arribem a ser padrins”. Galabert no ha volgut entrar a donar imports per a les futures pensions, dons “és fer promeses que després es criticaran”, però sí que ha valorat que “val la pena reflexionar-hi” i fer que siguin unes “pensions dignes, que puguin tenir augments per sobre de l’IPC”, com és cert que ja s’està fent i cal continuar fent, “però indexar-les també a l’evolució de l’economia que viu el país, que és superior a aquest cost de la vida”.

A Escaldes, Rosa Gili i Marc Magallón han parlat de la necessitat de ser transparents en l’acostament a Europa tot mantenint un seguit de línies vermelles per preservar algunes especificitats andorranes. “La transparència ha de ser la nostra bandera en tota aquesta negociació”, ha manifestat el número 2 de la candidatura, tot recordant que “la població haurà de referendar l’acord via referèndum”. Per això, ha advertit que “si no estan ben informats, difícilment hi podran estar a favor amb el conveni al qual s’arribi”. Magallón ha posat l’exemple de tota la situació que s’està vivint al Regne Unit amb el Brexit. 

Per la seva banda, la cap de llista de ‘d’Acord’ a Escaldes ha explicat que la voluntat de ‘d’Acord’ és “fer públics tots els estudis d’impacte” que hi hagi. A banda, també s’apostarà perquè el document final “s’hagi d’aprovar amb tres quartes parts del Consell General”. I és que, ha indicat, “l’acostament cap a Europa s’ha de fer de la forma més respectuosa i beneficiosa pel país”. I, en aquest sentit, Magallón ha apuntat la necessitat de fer “sí o sí” l’acostament a Europa però sempre “amb unes línies vermelles que no podem traspassar”. Entre ells, la diferència fiscal, que afecta molt a un comerç “del qual depenem encara molt”. 

Casa Parramon per habitatge social

Els candidats de ‘d’Acord’ de la Massana proposen convertir Casa Parramon en habitatge social. “Pensem que val la pena, vista la manca d’habitatge que hi ha, fer un estudi per poder recuperar aquest edifici i oferir habitatge social i espais per la parròquia que siguin necessaris”, ha manifestat la cap de llista, Judith Pallarès, que ha recordat que durant aquesta darrera legislatura s’han avaluat diferents propostes “però el Govern no ha fet res ni mogut res”.

Tant Pallarès com Vicenç Alay, que l’acompanya en la candidatura, s’han mostrat convençuts que “cal donar un ús” a l’edifici i al solar adjacent, tots dos propietat del Govern. Així, tot i que caldrà fer un estudi per veure com es pot adaptar la construcció per destinar-la a habitatges, i potser també a espais per a la parròquia, “pensem que és factible i que s’hauria de fer aquest esforç per posar-lo a disposició d’aquells que ho necessiten”, ha manifestat Pallarès, que ha lamentat que el projecte “hagi quedat estancat durant molt de temps”.

Comentaris (1)

Trending