DA, Liberals i CC redimensionen el museu de l’automòbil per finançar pisos socials

Quatre dels 4,5 milions d’euros previstos a l’esmena presentada al pressupost sortiran de les partides plurianuals que elevaven fins a més de 14 el cost del futur edifici a Encamp

-
-

El cost del futur museu de l’automòbil que el Govern i el comú d’Encamp volien construir just al davant de l’hotel Rosaleda suposa un cost de més de catorze milions d’euros. Almenys, aquesta és la previsió que hi figura al pressupost 2020, ara a tràmit al Consell General. Es tracta d’una inversió elevada. Molt. Fins i tot, a l’entendre dels grups que donen suport al Govern. Entre les esmenes als comptes presentades per Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, hi ha una que preveu una important reducció d’aquesta despesa. Com a mínim, de quatre milions d’euros.

En concret, serien els diners inicialment previstos per aquest projecte els qui finançarien bona part de la partida de 4,5 milions que la majoria vol facilitar al Govern per a la construcció de pisos socials. Es tracta d’una de les principals novetats en les esmenes presentades aquest dimarts pels grups que donen suport a l’executiu. Així, la proposta de modificació preveu una partida inicial de mig milió d’euros per a enguany i dues de dos milions per als exercicis 2021 i 2022.

Els diners del 2020 sortirien de la reducció de tres partides. La primera, de 350.000 euros, dels 772.000 previstos per a refugis de muntanya i les altres dues, de 100.000 i 50.000 de les destinades a edificis públics.

El gruix de la partida a tres anys, però, s’ha de finançar el 2021 i el 2022. I és aquí on entra el museu de l’automòbil. El pressupost preveu només 600.000 euros per a l’inici del projecte aquest any, però revelava la seva magnitud via plurianuals: fins a 13,6 milions més previstos fins al 2023, a raó de 4,05 el 2021, 6,5 el 2022 i 3 el 2023. En total, per tant, 14,26 milions.

I és d’aquestes partides d’on els tres grups de la majoria treuen els diners per garantir que el Govern pugui impulsar pisos socials. Es rebaixen els plurianuals del 2021 i del 2022 en dos milions cada exercici. Per tant, el cost final del museu baixaria a poc més de 10 milions d’euros, dada molt més propera a aquelles que s’havien donat quan es començava a parlar d’aquest projecte ara fa uns anys.

Fonts properes consultades per Altaveu remarquen que, en certa forma, es maten dos ocells d’un tret. Per una banda, es dota la partida necessària per poder construir habitatge social, una necessitat que es considera clau. Per l’altra, es busca “dimensionar d’una manera lògica” el futur museu i no pas “com s’havia posat inicialment en el pressupost”.

Comentaris (1)

Trending