La visita de la directora general de la Unesco reafirma la identitat cultural d’Andorra

Audrey Auzolay exposa els nous reptes de l'organització i coneix els projectes del país que aspiren a ser patrimoni mundial

Comentaris

Autoritats i participants a l'Art Camp amb la directora general de la Unesco aquest dimarts a Ordino.
Autoritats i participants a l'Art Camp amb la directora general de la Unesco aquest dimarts a Ordino. COMÚ D'ORDINO

La visita de la directora general de la Unesco, Audrey Auzolay contribueix a reafimar la identitat cultural del nostre país. Així ho ha afirmat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell durant un acte a Ordino. Auzolay ha pogut conèixer de primera mà els projectes relacionats amb l'organització de les Nacions Unides per a la cultura.

Mònica Bonell en el seu discurs ha marcat l'objectiu de prioritzar els projectes transversals amb major repercussió social, cultural  i econòmica per impulsar un teixit productiu al voltant de la cultura. "Hem de donar valor a la nostra capacitat creativa", ha dit. La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, que ha vingut a Andorra per celebrar el trentè aniversari de l'adhesió del Principat a l'organització, ha assenyalat la bona col·laboració entre la Unesco i Andorra en temes com el patrimoni amb la Vall del Madriu-Perafita-Claror, "que és una joia que cal preservar" i el treball en l'àmbit del patrimoni immaterial. L'acte s'ha fet a Ordino, Reserva de la Biosfera des de fa dos anys, un aspecte que ha destacat Azoulay.

Per la directora general de la Unesco, la cooperació amb Andorra s'ha accelerat els darrers anys i aquest dimarts ha pogut tenir informació sobre l'estat de diversos projectes com la construcció de murs en pedra seca o la transhumància, a més de recordar els ja assolits com les festes de l'os i les falles. Segons ha explicat la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, també s'ha parlat de les muntanyes, protecció del medi ambient, educacio, del canvi climàtic i de cultura amb l'Artcamp. Azoulay  ha exposat els nous reptes de la Unesco amb el retorn dels Estats Units que permetrà desenvolupar més projectes ja que la seva contribució representa el 22% del pressupost de l'organització.

Un dels nous projectes està basat en la intel·ligència artificial (IA). La Unesco proposa promoure debats per veure l’impacte que aquest tipus d’eines d’IA poden tenir a les escoles i universitats. Així mateix, suggereix que es negociï quan es pot fer servir ChatGPT i quan no, perquè tant estudiants com professorat ho tinguin clar. O que el col·lectiu docent sàpiga com aprofitar les seves possibilitats per afavorir l’ensenyament i l’aprenentatge, connectant el seu ús amb els resultats d’aprenentatge, i com reajustar l’avaluació perquè la IA no amenaci la integritat acadèmica, fet que implica revisar les polítiques d’integritat acadèmica per acomodar-les al nou escenari. Davant d’aquest escenari és necessari actualitzar i crear nous cursos de formació en alfabetització en IA i les seves implicacions ètiques.

Durant la seva estada a Ordino, Azoulay ha visitat l'espai de treball dels artistes de l'Art Camp i l'escultura de l'ambaixadora per la pau Hedva Ser. Els cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy l'han rebut a casa comuna a on signat el llibre d’Or. Després ha visitat la Casa Museu d’Areny-Plandolit. La jornada ha finalitzat als jardins de Casa Rossell.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending